Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp adanın Atinalılara 'zafer' dersi

/ Kaynak: AA
Kayıp adanın Atinalılara 'zafer' dersi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

İzmir'in Atinalılar ile Spartalılar arasında geçen ve Atinalıların zafere rağmen komutanlarını idam ettiği savaşa şahitlik ettiği bildirildi.

İzmir'in Dikili ilçesinde olduğu tespit edilen üçüncü Atinalılar ile Spartalılar arasında geçen ve Atinalıların zafere rağmen komutanlarını idam ettiği savaşa şahitlik ettiği bildirildi.


Varlığı tarih kaynaklarında anlatılmasına rağmen yüzyıllardır yeri bilinmeyen, jeoarkeologların çalışması sırasında Dikili'nin Bademli Mahallesi yakınında bulunan üçüncü Arginus adasının, alüvyonların birikmesi sonucu zamanla karayla birleştiği, bu nedenle bugün bir yarımada halinde olduğu tespit edildi. Yeri bulunan adada tarihe geçmiş önemli olayların yaşandığı öğrenildi.


Adanın yerini belirleyen kazı heyetinin başkan yardımcısı ve Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Güler Ateş, Milattan Önce 406 yılında Arginus deniz savaşlarının bu bölgede gerçekleştiğini belirterek, Atinalılar ile Spartalılar arasındaki savaşın bir çarpışmasının üç ada önünde yapıldığını aktardı. Ateş, bu savaşın tarihte önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...