İngiliz Derviş

Düzenleyen:
İngiliz Derviş

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Araştırmacı yazar Mehmet Hasan Bulut’un kaleme aldığı “Yeni Türkiye’nin Doğuşu ve Aubrey Herbert: İngiliz Derviş”, İttihat ve Terakki Komitesi lideri Aubrey Herbert’ın hayatını anlatıyor.

Lawrence ve Mark Sykes gibi meşhur casusların dostu ve İngiltere’nin aristokrat ailelerinden birine mensup olan Aubrey, Yeni Türkiye’yi şekillendiren hemen her hadisede yer almış; 1908 İhtilali, Arnavutluk isyanı, Çanakkale Harbi, Kut’ül amâre, İstiklal Harbi, Lozan vs. Fakat hep perde arkasında kaldığı için biz onu yeni yeni tanıyoruz.
Aubrey Herbert’ın hayatı; İtalya Büyük Doğu Mason Locasının ve İngiliz-Amerikan petrol şirketlerinin yakın tarihimizdeki rolünü, Ayasofya’nın neden müze yapıldığını, Arap-Yahudi çatışmalarının temelini, dinde reform ve dinler arası diyalog çalışmalarının arkasında kimlerin olduğunu da ortaya koyuyor. İngiliz Derviş, yakın tarihe dair son zamanlarda yazılmış en farklı kitaplardan biri; tekrar tekrar okunması lazım.

İngiliz Derviş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...