Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mostar'da 'Türk Melodileri' konseri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mostar'da 'Türk Melodileri' konseri

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu'nun Mostar Senfoni Orkestrası ile sahne aldığı 'Mostar'da Türk Melodileri' konseri büyük ilgi gördü.

Kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu'nun Mostar Senfoni Orkestrası ile sahne aldığı "Mostar'da Türk Melodileri" konseri büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin Mostar Başkonsolosluğu tarafından Yunus Emre Enstitüsü Mostar Türk Kültür Merkezi ile Ziraat Bankası Bosna Hersek'in destekleriyle Stjepan Kosaca Hırvat Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde, Aydoğdu ve Mostar Senfoni Orkestrası, çağdaş Türk müziği bestecisi Hasan Ferit Alnar'ın Kanun Konçertosu eserini seslendirdi.

Klasik Türk müziğinden de eserlerin seslendirildiği konsere, Mostarlılar da yoğun ilgi gösterdi.

Konseri izleyen Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, harika bir konser olduğunu belirterek, Mostar halkının konsere gösterdiği büyük ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Konseri düzenleyen Türk kurumlarına teşekkür eden Erginay, Mostar'ı ve Hersek bölgesini kendisine çok yakın hissettiğini, her fırsatta bu bölgeyi ziyaret etmeye gayret gösterdiğini belirtti.

Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı da Mostar şehrinde ilk kez geleneksel Türk müzik enstrümanları eşliğinde bir konser düzenlendiğine işaret ederek, bu nedenle bu konserin önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...