‘Sandala Binen Cariyeler’ müzayedede

Düzenleyen:
‘Sandala Binen Cariyeler’ müzayedede

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Beyaz Müzayede, 5. Beyaz Özel Koleksiyonlar Müzayedesi’ni 26 Şubat ve 5 Mart tarihlerinde 2 bölüm halinde gerçekleştirecek.

26 Şubat’taki ilk bölümde, değerli klasik ve oryantalist tablolar ile antika objeler satışa çıkacak. 5 Mart’taki ikinci bölümde ise 280 adet Osmanlı seramiği yeni sahibini bulacak. En çok ilgi çekecek eserler arasında 400 bin TL ile satışa sunulacak olan ve Sultan II. Abdülhamid tarafından ‘Osmanlı Nişanı’ verilen Osmanlı Saray Ressamı Fausto Zonaro’nun ‘Üsküdar’dan Sandala Binen Feraceli Cariyeler’ isimli şaheseri bulunuyor. Fausto Zonaro, Sultan II. Abdülhamid Han’ın kendisine tahsis ettiği Akaretlerdeki evinin salon duvarında senelerce asılı kalmış olan bu eserin daha büyük ebatlı bir benzerini Dolmabahçe Sarayı için yapmıştı. Söz konusu tablo, TBMM Millî Saraylar Koleksiyonu’nda yer alıyor. Müzayedede Hoca Ali Rıza’dan Şehzade II. Abdülmecid’e, Sami Yetik’ten İbrahim Çallı’ya kadar birçok önemli ressamın tablosu satışa çıkacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...