Bayramlık müzeler

Düzenleyen:
Bayramlık müzeler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Otomobillerden oyuncaklara, tarihî eserlerden bilimsel aletlere kadar birçok şey bayramda da ziyaretçilerini bekliyor...

Murat Öztekin - Bayramlar elbette geleneksel olarak akraba ve yakınlara zaman ayrılan günler. Ama bu günlerdeki boş zamanları kültürel faaliyetlerle de geçirmek mümkün. Bayramda tarih, kültür ve hobi dünyasına seyahat etmek için başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde dikkat çeken müzeler var. İşte o müzelerden bazıları...

Key Museum 
İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Key Museum’da (Müzesi) otomobil dünyasının ihtişamlı hikâyesini sergileniyor. Yüz otuz tarihî otomobil ve 40 motosikletin yer aldığı mekân, Türkiye’nin en büyük otomobil müzesi olma hususiyetini taşıyor. Key Museum, bayramın birinci günü hariç ziyarete açık olacak. 

Oyuncak Müzesi
İstanbul Göztepe’deki Oyuncak Müzesi, küçüklerin yanı sıra büyükleri de renkli bir seyahate çıkarıyor. Müzede en eskisi 1817 yılına ait olmak üzere 4 bine yakın oyuncak sergileniyor. Bebeklerden kurşun askerlere, arabalardan farklı araçlara kadar her çeşit oyuncak, müzede yer alıyor. Müze, bayramın bütün günleri ziyaretçilere açık olacak.

İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi
Eğer bayram tatilinde Müslümanların bilme olan inanılmaz aşkını görmek istiyorsanız İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi tam size göre. Gülhane Parkı içerisindeki müzede Takiyeddin ve Abdurrahman es-Sufi gibi Müslümanların yaptığı yeniliklerinin kopyalarını görmek mümkün.

Sadberk Hanım Müzesi
Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi de tarih meraklıları için bayramda iyi bir tercih olabilir. İstanbul Sarıyer’deki müzenin Türk-İslam eserleri koleksiyonu görülmeye değer. Müzede Osmanlı topraklarında çekilen ilk fotoğrafların görücüye çıktığı “Gümüşten Suretler” sergisi de yer alıyor. Müze bayramın ilk günü hariç ziyarete açık olacak.
Ayrıca İstanbul’daki Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Müzesi ve Miniatürk de bayramda açık olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...