Tarladaki direniş belgesel oldu

Düzenleyen:
Tarladaki direniş belgesel oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ekinlerini yakarak darbecilerin uçaklarının kalkmasını engellemeye çalışan Kahramankazanlıların hikâyesi beyazperdeye taşındı.

Darbe Teşebbüsü sonrası ‘Kahraman’ unvanını alan Ankara’nın Kazan ilçesinde 15 Temmuz’da yaşananlar ‘Yanık Buğdaylar’ adıyla belgesel oldu. 2 şehit çocuğu ve 1 şehit kardeşin gözünden sıcak gecenin anlatıldığı belgeselin çekimleri yaklaşık 1 yıl sürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünce de desteklenen projenin yönetmenliğini ise gazeteci Mesut Gengeç üstlendi. Belgeselde darbecilerin merkez üs olarak belirlediği Akıncı 4. Ana Jet Üssünün bulunduğu Kahramankazan’dan kalkan uçakların Ankara’yı bombalaması karşısında yapılan direniş işleniyor. Kahramankazan halkının uçakların kalkmasını engellemek için tarladaki biçilmiş ekinini ve traktöründeki lastikleri yakması mevzu ediliyor. Çekimleri 15 Temmuz darbe girişiminden hemen 3 gün sonra başlayan belgeselde Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 70 yaşındaki gazi Mustafa Zorova, Akıncı Üssünün elektriklerini kesen, ekinleri ve lastikleri yakan gizli kahramanların da etkileyici röportajları yer alıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...