HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İtalya'da Türk festivali

Düzenleyen: /
İtalya'da Türk festivali
İtalya, Festival, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İtalya’nın “Türk kasabası” olarak da anılan Moena’da, 300 yılı aşkın bir süredir düzenlenen Türk Festivali, bu yıl İstanbul Sancaktepe Belediyesi mehteran ekibinin geçit töreniyle renklendi.

Rivayete göre, yeniçeri “Balaban Hasan”ın 2. Viyana Kuşatması sonrasında, Alp Dağlarının kolu olan Manzori’nin eteklerindeki Moena’ya sığınması, kendisini kasaba halkına sevdirmesi ve hayatını burada sürdürmesi, kasabada her yıl Türk Festivali düzenlenmesine vesile oldu. Moenalılar, her yıl ağustos ayında düzenledikleri festivalde Türk kültürünü yaşatı-yor. Türkiye de hem resmî olarak hem de sivil toplum kuruluşları aracılığıyla festivalde varlık gösteriyor ve Moenalılara Türk kültürünü tanıtmaya çalışıyor. Festivale bu yıl, İtalya’nın kuzeyinde yaşayan Türk vatandaşların yanı sıra Almanya, Avusturya, İsviçre ve Hollanda’dan çok sayıda gurbetçi katıldı.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...