HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Perdeler zamlı açılıyor

Düzenleyen: /
Perdeler zamlı açılıyor
Tiyatro, Beyaz Perde, Haberler, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

31 yeni oyunla perdelerini açacak olan Devlet Tiyatroları, bilet fiyatlarını 7 yıl sonra ilk defa güncelledi.

Damla Peker ANKARA - Yeni sezon başlıyor, Devlet Tiyatroları (DT) 1 Ekim’den itibaren seyircilere “Merhaba” diyor. Yeni tiyatro sezonunda 13’ü yerli 18’i yabancı olmak üzere toplam 31 yeni oyunla perdelerini açacak olan Devlet Tiyatroları, renkli eserlere ev sahipliği yapacak; DT’de yerli ve yabancı yaklaşık 160 oyun sahnelenecek. Ancak perdelerinin açılmasına günler kala Devlet Tiyatroları, temsil biletlerinde yeni düzenlemeye gitti. En son 2010’da bilet fiyatlarını arttıran DT, büyük oyunlardan müzikal ve çocuk oyunlarına kadar tüm türlerde fiyatları güncelledi. Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Tiyatrolarında büyük oyunların tam bilet fiyatları 10 TL’den 15 TL’ye, indirimli biletler 6 TL’den 9 TL’ye yükseldi. Müzikal oyunlarda ise tam bilet fiyatı 15 TL’den 22,5 TL’ye, indirimli bilet fiyatları ise 9 TL’den 13,5 TL’ye çıkarıldı. Çocuk oyunlarında da bilet fiyatları 4 TL’den 6 TL’ye yükseldi. Anadolu’nun diğer şehirlerindeki fiyatlar da 18 liraya kadar çıktı. 

En çok yeni oyun Ankara’da
Devlet Tiyatrolarında bu sezon en fazla yeni oyun Ankara’da sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu 7 yeni oyunu seyirci ile buluşturacak. Bu oyunlar ‘İkinci Katil’, ‘Osmancık’, ‘Şempanzeler’, ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Muhteşem Diva’, ‘İhanet’ ve ‘Anna Karenina’ olacak. Yeni sezonda 5 yeni oyunla perdelerini açacak olan İstanbul Devlet Tiyatrosu da ‘Karmakarışık’, ‘Bayrak’, ‘Günün Çorbası’ ve ‘Avrupa’ gibi oyunları ilk defa İstanbullu seyirciyle buluşturacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...