HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Toroslar, dünyaca ünlü eserlerle renklendi

Düzenleyen: /
Toroslar, dünyaca ünlü eserlerle renklendi
Toroslar Belediyesi, Mersin, Sanat, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ressam Nazife Bilgin Hazar, Mersin'de Toroslar Belediyesinin başlattığı proje kapsamında bir bulvardaki binanın duvarına Leonardo Da Vinci'nin 'Mona Lisa'' adlı eserini çizdi.

Toroslar Belediyesi tarafından 8 ay önce başlatılan proje kapsamında Akbelen Bulvarı'ndaki 34 yıllık binaların dış yüzeylerine Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Neşet Günal ve Salvador Dali'nin eserlerini "reprodüksiyon" yöntemiyle aktaran Hazar, son olarak Leonardo da Vinci'nin 'Mona Lisa'' adlı eserini resmetti.

"Bulvar 'açık hava müzesi' haline geldi"

Ressam Nazife Bilgin Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında panjurlarla birlikte toplam 17 eseri bina duvarlarına çizdiğini söyledi.

Toroslar, dünyaca ünlü eserlerle renklendi

Mona Lisa'yı çizmek için üç hafta uğraştığını anlatan Hazara, "Mona Lisa'nın çok net renkli çıktısını bir türlü bulamadım. Çok küçük olarak cep telefonundan bakmak zorunda kaldım. Güneş vurduğunda çok net seçemiyordum. Akşam eve göz kapaklarım şişmiş vaziyette gidiyordum. O şartlarda eseri tamamladım." dedi.

Hazar, bulvarın eserlerle birlikte "açık hava müzesi" haline geldiğini vurguladı.

Toroslar, dünyaca ünlü eserlerle renklendi

İki eser daha çizip çalışmayı tamamlamayı hedeflediğini aktaran Hazar, amacının halkı sanatla buluşturmak olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...