HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

‘Güvercin Hırsızları’ Bosna’da yarışacak

Düzenleyen: /
‘Güvercin Hırsızları’  Bosna’da yarışacak
Güvercin Hırsızları, Saraybosna Film Fest, Vizyondakiler, Beyaz Perde, , Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yönetmen Osman Nail Doğan‘ın ilk uzun metraj filmi “Güvercin Hırsızları”, dünya prömiyerini bu yıl 24.’sü tertiplenecek Saraybosna Film Festivali’nde yapacak.

Film, 10-17 Ağustos’ta gerçekleştirilecek festivalin, Asghar Farhadi’nin jüri başkanlığındaki “Ana Yarışma” kısmında yer alacak. Senaryosu Osman Nail Doğan ile Samet Doğan tarafından kaleme alınan “Güvercin Hırsızları”, farklı ülkelerden 9 filmle yarışacak. Filmin yapımcılığını Sinan Sertel ve Turgay Şahin üstlenirken, görüntü yönetmenliğinde ise “Dağ 2” filminden tanınan Mehmet Başaran imzası bulunuyor. “Güvercin Hırsızları”nda Seyit Nizam Yılmaz, Mert Buğra Tataroğlu, Kutay Sandıkçı, Gökhan Yıkılkan ve Burçin Sezen başrolleri paylaşıyor. “Ahlat Ağacı”nın dünya prömiyerini Cannes’da yapan Nuri Bilge Ceylan ve “Bırakma Beni” filmiyle mültecilere odaklanan Aida Begic de festivalin “In Focus” bölümünde sinemaseverlerle buluşacak. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...