Yaş 70 dert etmemiş

Yaş 70 dert etmemiş

MAGAZİN Haberleri

Onlar sinemanın jönleri, aktrisleri… Mikrofonların unutulmaz sesleri… Tiyatro ve fotoğraf sanatçıları… Bir dönemin efsane isimleri.

Bugün yetmiş yaşını aşmış olsalar da çoğu fizikleri, enerjileri, yeni projeleriyle hayranlarının karşısına çıkmaya devam ediyor.

HALİT AKÇATEPE (76)

Sağlığı düzeldi, yeni filmine hazırlanıyor

1943 yılından beri birçok yapımda rol alsa da 1975 yılında Hababam Sınıfı filminde 'Güdük Necmi' tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırdı. Kemal Sunal'la izleyiciye keyifli anlar yaşatan Akçatepe, son zamanlarda çıkan sağlık sorunlarıyla sevenlerini üzse de tekrar izleyicileriyle buluşacağının müjdesini verdi. 76 yaşındaki oyuncunun yeni filmlerini merakla bekliyoruz.

ORHAN GENCEBAY (70)

Sinemadan uzaklaştı asıl işi müzisyenliğe odaklandı

Arabesk müziğin 'Orhan Baba'sı şarkılarıyla birçok hayran kazandığı gibi şimdiye kadar çevirdiği 35 filmiyle de izleyicilerin gönlünü fethetti. Şarkıları dillerden düşmedi uzun yıllar. Sanatının 60. yılında 32 ünlü ismin seslendirdiği Gencebay şarkıları, 'Orhan Gencebay'la Bir Ömür' albümüyle tekrar dinlenmeye başlandı. Popstar Alaturka yarışmasında jüri üyeliği yaptı. nbsp;

CÜNEYT ARKIN (77)

En son filmi yine aksiyon türündeydi

Cüneyt Arkın, ilk defa 1963'te filmlerde oynamaya başladı. Bundan bir yıl sonra "Gurbet Kuşları" adlı filminin finalindeki kavga sahnesi, kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Dünyayı Kurtaran Adam, Malkoçoğlu, Kara Murat adlı filmlerle tanıdığımız 77 yaşındaki Arkın, 300'e yakın filmde rol aldı. Ünlü aktör, geçtiğimiz aylarda "Panzehir" adlı aksiyon filmiyle izleyiciyle buluştu.

YILDIZ KENTER (86)
Son nefesini verene kadar tiyatroya devam



Yıllara meydan okuyan Yıldız Kenter, 86'sına merdiven dayadı. Hâlâ tiyatrodan kopamayan Kenter, sağlık problemlerine rağmen sanatını icra ediyor. Sanat hayatı boyunca birçok ödül alan oyuncu, aynı zamanda devlet sanatçısı. 2007'de eleştirilere aldırmadan Mahsun Kırmızıgül'ün "Beyaz Melek" filminde oynayan Kenter, sonunda haklı çıkmanın gururunu yaşadı. nbsp;



AHMET MEKİN (82)
Yeşilçam'dan sonra dizilerin aranılan ismi
1932 doğumlu Ahmet Mekin, tiyatro ile başladığı oyunculuk kariyerine 1957 yapımı "Mahşere Kadar" adlı film ile sinemada devam etti. "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile zirveye çıktı. Televizyona transfer olan başarılı aktör, tecrübesini dizilerde konuşturmaya devam ediyor. Kayıp Şehir'in ömrü kısa sürdü. Bu sene Reaksiyon'la hayranlarının karşısına çıkıyor. nbsp;


ZEKİ ALASYA (71)
Genç nesle 'ben daha ölmedim' mesajını veriyor
Yeşilçam'ın ve tiyatronun en iyi ikililerinden olan Metin Akpınar-Zeki Alasya, televizyon sektörünün yükselişiyle birlikte ekran yolculuklarına ayrı ayrı devam etti. Uzun yıllar "Akasya Durağı" ile evlerimize misafir olan 71 yaşındaki Zeki Alasya, fenomen dizi "Küçük Ağa" ile genç nesle "daha ölmedim" mesajı veriyor.
Yaş 70 dert etmemiş

EDİZ HUN (73)
Dizilere doktor olarak döndü
Yeşilçam'ın yakışıklı ve beyefendi jönü Ediz Hun, 1963 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmada birinci oldu ve Genç Kızlar adlı filmle sinemaya girdi. 1970'li yılların ortalarından itibaren sektöre küserek sinemaya ara verdi. 1999-2002 yılları arasında ANAP milletvekilliği yaptı. Aynı zamanda Uzman Biyolog olan Ediz Hun, çeşitli üniversitelerde ders veriyor. Gazetemizde de 5 yıla yakın çevre yazarlığı yapan Ediz Hun, şu sıralar "Hayat Yolunda" dizisiyle başhekim olarak hayranlarının karşısına çıkıyor.
Yaş 70 dert etmemiş




NEBAHAT ÇEHRE (70)
Her dönem popüler
15 yaşında Türkiye güzeli seçildi. Mankenlik yaptığı sırada 1961 yılında 'Yaban Gülüm' filmiyle beyaz perdeye adımını attı. 3 yıl sonra Yılmaz Güney'le evlendi. Şarkıcılık ve TV dizilerinde oyunculuk yapan Çehre, ara ara ortadan kaybolsa da 2000'li yılların popüler dizilerinde çıktı karşımıza. Haziran Gecesi, Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl'da oyunculuğunu konuşturarak en çok izlenen dizilerde önemli roller üstlendi. Son olarak 'Kara Para Aşk'ta ekranlarda boy gösteren 70 yaşındaki Nebahat Çehre oynadığı karakteri beğenmediği için kadrodan ayrıldı.



ŞENER ŞEN (72)
Kâh eşkıya kâh komiser

72 yaşındaki ünlü oyuncu sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil birçok iş yaptı. nbsp;Kemal Sunal'la müthiş ikili olan Şen'in oynadığı filmler büyük gişe hasılatı yaptı. Av Mevsimi, Eşkıya, Kabadayı'da oyunculuğuyla kendine bir defa daha hayran bıraktı. Usta oyuncuya son olarak Tunç Başaran'dan başrol teklifi geldi. nbsp;


GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN(83)
Süper babaanne
5 yıl önce kaybettiği eşi Gazanfer Özcan'ın ardından hayata küsmeyen Gönül Ülkü Özcan, 1947'den bu yana aktif sahne hayatını sürdürüyor. 83 yaşına giren oyuncu, 3 sezondur "Yalan Dünya"nın 'süper' anneannesi.


ARA GÜLER (86)
Fotoğrafın ustası
Türkiye'de fotoğrafçılık deyince ilk akla gelen isimlerden olan Ara Güler, 1928 doğumlu. Amacı yönetmen ya da oyun yazarı olmaktı. Sonra gazeteciliğe merak saldı ve hiç kopamadı. Fotoğrafları birçok ülkede sergileniyor.
GİZEM DUMAN-TÜRKİYE GAZETESİ


...VE DİĞERLERİ
Münir Özkul(89)
Haldun Dormen(86)
Yılmaz Gruda(84)
Fikret Hakan(80)
İzzet Günay(80)
Göksel Arsoy(78)
Kayhan Yıldızoğlu(77)
Genco Erkal(76)
Kartal Tibet(76)
Şemsi İnkaya(75)
Murat Soydan (74)
Yılmaz Köksal(74)
Metin Akpınar(72)
Tamer Yiğit(72)
Salih Güney(71)
Şevket Altuğ(71)
Müjdat Gezen(70)
Müzeyyen Senar(96)
Gülriz Sururi (85)
Muhterem Nur(81)
Gönül Yazar(78)
Suzan Avcı(77)
Zerrin Arbaş(73)
Sevda Ferdağ(72)
Fatma Girik(71)
Filiz Akın(71)
Selda Alkor(71)
Nevra Serezli(70)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...