Kocaeli Fuarı'nın ilk konuğu Zara

/ Kaynak: DHA
Kocaeli Fuarı'nın ilk konuğu Zara

MAGAZİN Haberleri  / DHA

Son yıllarda eğlence ağırlıklı etkinliklerin yapıldığı merkeze dönüşen 'Kocaeli Fuarı' dün akşam açıldı. Halka açık 'Güneş Süahnesi'nin ilk konuğu Zara.

Dün akşam yapılan açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Tahir Büyükakın ile porotokol ve çok sayıda kişi katıldı. Birkaç gün uzak kaldığında Kocaeli'ni özlediğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilin sahil düzenlemesi yapıldıktan sonra daha güzel bir kent haline geldiğini, çocukluk yıllarında 'sanayi fuarının' ilerleyen yıllarda eğlence fuarına dönüştüğünü anlattı. Bakan Işık, fuar alanının 1990'lı yıllarda 'Olaylı'; neredeyse adli olay olmayan hafta olmadığını belirtirken, "Artık o olaylar kalmadı. Gönül rahatsığıyla herkes ailesiyle birlikte buraya gelip gezebiliyor. Ancak, artık yeniden sanayi fuarı konusunda çalışma yapmamız lazım. Ekim ayında ilk kez Uluslararası fuar yapacağız" dedi. nbsp;
Fuar açılışıyla birlikte buradaki Kocaeli Meslek Edindirme Kursları'nın sergileri de açıldı. Fuarı gezerken Bakan Fikrı Işık genç bir kızla masa tenisi de oynadı. Bu yıl ziyaretçilerin ücretsiz gireceği fuarda, halka açık Güneş Sahnesi'nde her Çarşamba akşamı ünlü sanatçılar konser verecek. Halka açık ilk konseri de dün gece Zara verdi. Zara'nın konserini 5 binden fazla kişi izledi.
Burada Ramazan ayında da özel programlar gerçekleştirilecek. Ayrıca bu yıl Büyükşehir ile İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Pişmaniye Festivali de 13-14 Haziran tarihleri arasında fuar alanında gerçekleştirilecek.

MAGAZİN
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...