Nefrete can verenler

Düzenleyen:
Nefrete can verenler

MAGAZİN Haberleri

Gerçekte ne kadar iyi olsalar da hafızalarda kötü olarak kazındılar bir kere.

GİZEM DUMAN

Eski nesil kötüler

Gerçekte ne
kadar iyi olsalar da hafızalarda kötü olarak kazındılar bir kere. İzleyiciler onları rolleriyle öyle bağdaştırdı ki yolda hakarete maruz kalan, dayak yiyen bile var. 

Erol Taş

Kötü adam denince akla ilk onun adı gelir. Kimi zaman gaddar bir köy ağası, kimi zaman çocukları dilendiren adam, kimi zaman sinirli üvey baba... Erol Taş’ın gerçek hayattaki hikâyesi ise, ağlatacak cinsten. 2 yaşındayken babasını kaybeder. Sonra annesiyle hayat mücadelesi verir. Bir gün set ekibine musallat olan serserileri dövünce Lütfi Akad’dan teklif alır... İlk eşini kaybetmesinin ardından üç çocuğuna hem annelik hem babalık yapar. Canlandırdığı karakteri o kadar iyi yansıtır ki, sokakta çok dayak yemişliği vardır.

Nuri Alço, Coşkun Göğen, Aliye Rona, Hüseyin Peyda...

Yeni nesil kötüler

Evrim Solmaz- (Diriliş Ertuğrul)

Diriliş Ertuğrul dizisinin Aytolun’u Evrim Solmaz, yeni dönemin “nefret” edilen oyuncularından. Korkut Bey’in ikinci karısı olan Aytolun, entrikalarıyla iki obayı  
birbirine katıyor. Sokakta 100 kişiye sordum, hep aynı cevabı aldım: Gerçek hayatta görsem bir kaşık suda boğarım.

Deniz Çakır-Yaprak Dökümü

Şu sıralar “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde boy gösteren Deniz Çakır, hâlâ yıllar önce oynadığı Yaprak Dökümü’nün Ferhunde’si olarak akıllarda. O dönem çok izlenen dizide ontalığı karıştıran kadındı. Gözü yükseklerdeydi, mütevazı bir aileye gelin gidince “şeytanca” planlarını devreye soktu. Deniz Çakır; “Kadın İsterse”, “İffet”, “Muhteşem Yüzyıl” gibi dizilerde fettan bir kadını oynasa da Ferhunde hiç unutulmadı. 

Şemsi İnkaya-Üvey Baba

Yeni nesil, Yeşilçam’ın efsanelerinden olan Şemsi İnkaya’yı 2000’lerin başında Üvey Baba dizisiyle tanıdı. Halil karakteri, üvey kızına hayatı zindan etmişti. Kendi kızını ise prensesler gibi yaşatmıştı.  

Sanem Çelik -Kara Melek

90’lara damgasını vuran “Kara Melek” dizisinin “en kötüsü”ydü Sanem Çelik. Yasemin, entrikalarla dolu bir kadındı. En yakın arkadaşının babasıyla para için evlendikten sonra bir sürü planlar yaparak daha da zengin olmak peşindeydi. Daha sonra birçok dizide oynayan Sanem Çelik, Kara Melek’teki popülerliği yakalayamadı. Aliye’de ise tam tersi, temiz kalpli, hayatını çocuklarına adayan bir anneyi canlandırmştı.

Canan Ergüder-Güllerin Savaşı

Behzat Ç.’nin savcısı Canan Ergüder, “Güllerin Savaşı” dizisinde karşımıza Gülfem olarak çıktı. Canlandırdığı karakterin ‘Kötü’ olduğuna yönelik görüşlere her zaman karşı çıktığını söyleyen Ergüder, sokakta bazı kişilerin kendisini ölümle tehdit ettiğini anlatmıştı. 

Musa Uzunlar-Kurtlar Vadisi

Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden Kurtlar Vadisi, “kötü karakterler”le dolu. Testere Necmi’den Aron Feller’e, Ersoy Ulubey’den Erdal Kömürcü’ye saymakla bitmez. Ama Musa Uzunlar’ın canlandırdığı İskender, herhalde en unutulmazı. 

Esra Dermancıoğlu-Fatmagül’ün Suçu Ne?

“Muhteşem Yüzyıl-Kösem”de Cennet Hatun’u canlandıran Esra Dermancıoğlu, en büyük çıkışını “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisinde yaptı. Kötü yenge Mukaddes, kocasının kız kardeşi Fatmagül’e yapmadığını bırakmadı. İftiralar, arkadan iş çevirmeler... Özellikle kadınlar arasında en önemli dedikodu malzemesiydi. İsmi anılınca nefret uyandırıyordu. Sonunda her kötünün sonu gibi o da kaybetti, iyiler kazandı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...