Küçük oyunculara hassas koruma

Düzenleyen:
Küçük oyunculara  hassas koruma

MAGAZİN Haberleri

Üzerinde çalışılan “Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerde Çalışan Çocukların Çalıştırılma Esasları Yönetmeliği” ile, film ve dizilerde rol alan küçük oyuncuların çalışma şartlarına yeni düzenlemeler getirilecek.

Oğuzhan ŞAHİN

Dizi ve film setlerinin minik yıldızları için yeni koruma adımları yolda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde çalışan çocuklarla ilgili taslak yönetmeliğin hazırlandığını ve son rötuşların yapıldığını açıkladı. 36 aylıktan küçük çocuklar için sınırlandırmalar olacak, setlerde pedagog veya psikolog görevlendirilmesi sağlanacak. Ücretlerin ödenmesinden çalışma sürelerine kadar yeni adımlar da yolda. Bakan Soylu, “Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerde Çalışan Çocukların Çalıştırılma Usul ve Esasları Yönetmeliği” taslağına ilişkin ipuçlarını, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine cevabında verdi. Yönetmelikle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın; Aile, Kültür, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarının yanı sıra, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) görüşleri ışığında çalışma yürüttüklerini belirten Soylu, “Sanat, kültür ve reklam faaliyetlerinin kapsamı, bu faaliyetlerde çalışacak çocuklara çalışma izni verilmesi, yaş grupları ve faaliyet türlerine göre çalışma ve dinlenme süreleri ile çalışma ortamı ve şartları, ücretin ödenmesine ilişkin usul ve esaslar da yönetmelikle belirlenmiş olacak” değerlendirmesini yaptı.
GÜNDE 2 SAAT
Okul öncesi çocuklar ile okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma saatlerine de vurgu yapan Bakan Soylu, “Bu süre, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde 2 saat ve haftada 10 saat olabilir” ifadesini kullandı. Bakan Soylu’nun, soru önergesine cevabında, 206 iş yeri hakkında 249 bin 566 idari para cezası kesilmesinin istendiği ifade edildi. Dizi filmi yapımında faaliyet gösteren yapımcı firmalar ile cast ajanslarına yönelik kontrollerde de, ücretten fazla çalışmaya, izinlerle ilgili ücretlere kadar, hükümlere aykırılıktan dolayı gerekli cezaların verildiği belirtildi. 

Küçük oyunculara  hassas koruma

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...