Mahkeme farkı!

Düzenleyen:
Mahkeme farkı!

MAGAZİN Haberleri

ABD'de ünlü sunucu, gizlice çekilen videosu için 55 milyon dolar almaya hak kazandı

Adalet anlayışı ve kesilen cezalar ülkeden ülkeye büyük farklar gösteriyor. ABD'de özel hayatı ilgilendiren bir vakaya inanılmaz ceza verilirken, ülkemizde ağır ve hatta ölümlü bir kusura ödül gibi ceza verilmesi adalet sisteminin nasıl işlediğini gözler önüne serdi.
ABD’de, kaldığı otel odasında anahtar deliğinden çıplak videosu çekilerek internet ortamında paylaşılan Amerikalı ünlü spor muhabiri ve sunucu Erin Andrews, videoyu çeken kişi ve otel hakkında açtığı davayı kazandı. Yaklaşık 6 yıldır süren davada, mahkeme jürisi, kişilik hakları ve özel hayatı saldırıya uğrayan Erin Andrews’a tam 55 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Görüntülerini çeken iş adamı Michael David Barrett, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Jüri, Barrett’i yüzde 51, Vanderbilt Marriot otelinin işletmecisi West End Hotel Partners adlı işletme zincirini de yüzde 49 oranında suçlu buldu.
20 TAKSİTTE ÖDEYECEK
Türkiye'deki vaka ise Zeytinburnu'nda yaşandı. 20 Kasım 2014 tarihinde bir site içerinde geri geri giderken ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Tarık Üngür’ü ezerek öldüren servis şoförü Salih Turgan, “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarpıldı. Turgan’ın bu cezası 18 bin 200 TL para cezasına çevrildi. Mahkeme, para cezasının da 20 eşit taksitte ödenmesine hükmetti. Üngür’ü indiren servisin şoförü Hasan Ferik ve bu servisin hostesi Medine Öğünç ise beraat etti. İddianemede her üç şüpheli için de “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyordu.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...