Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkücüden ilginç klip! 'Ak Koyun' ile 'Kara Koç'u evlendirdi...

Düzenleyen:
Türkücüden ilginç klip! 'Ak Koyun' ile 'Kara Koç'u evlendirdi...

MAGAZİN Haberleri

Sıra dışı klipleriyle ve şarkılarıyla dikkat çeken türkücü Aydın Aydın bu kez Hakkari'de ilginç bir prodüksiyona imza attı. Aydın bu kez de hayvan haklarına dikkat çekmek için Hakkari'de 2 bin 800 rakımlı Merga Miran Yaylası'nda "ak koyun" ile "kara koç" için düğün düzenledi ve kendisi de sürünün ortasında smokiniyle davul çaldı. Koyuna duvak takılan düğünde takı töreni bile düzenlendi.

Sıra dışı klip ve şarkılarla gündeme gelen ve 4 yıl önce çevre temizliğine dikkat çekmek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıkarak burada beslediği "Pıt-Pet" şarkısını söyleyen, tasarladığı kıyafetiyle ilgi çeken Türkücü Aydın Aydın, bu kez de hayvan haklarına dikkat çekmek için ilginç bir etkinliğe imza attı.

Ak koyun ve kara koç için düğün yapıldı. Etkinlik için günler öncesinden hazırlık yapıldı. Etkinlik yeri olarak da 2 bin 800 rakımlı Doğanyurt köyüne bağlı Merga Miran yaylası seçildi. Bölgenin geleneklerine göre yapılan düğün için tüm detaylar da düşünüldü.

Kadınlar yöresel kıyafetleriyle, Türkücü Aydın ise papyonlu siyah smokini ile düğüne katıldı. Düğün başlamadan önce koyunların arasına giren Aydın, davul çalarak herkesi düğününe davet etti. 

Yapılan bu ilanın ardından bölgenin geleneklerine uygun şekilde giyinen kadınlar, gelinlik giydirilmiş ak koyunu, erkekler ise damat olan kara koçu düğün yerine getirdi. Bu sırada kına şarkısı çalındı. Duvak bağlanan ak koyuna kına yakıldıktan sonra da davul zurna çalınıp halay çekildi.

Koç ve koyun için takı töreni bile düzenlendi. Ak koyun ve kara koça davetliler tarafından çıngıraklı zil, çeşitli otlar ve bir tepsi arpa hediye edildi. Ancak bu sırada istenmeyen bir durum da yaşandı. Ak koyun, sıkılıp kaçınca bir süre peşinden koşuldu. Yakalanamayınca kara koç da serbest bırakıldı.

Türkücü Aydın, son zamanlarda hayvanların şiddete maruz kaldığını, hayvanseverler olarak da böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...