Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyaya Kobani eleştirisi: Mesele insan değil petrolmüş!

Dünyaya Kobani eleştirisi: Mesele insan değil petrolmüş!

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Letonya Üniversitesi'nde bölgedeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte konuşmadan satır başları

Suriye'de yaşanan acıların buraya kadar uzandığını biliyorum. Irak yaşadığı işgalin ardından her kesimi kucaklayan bir yönetime kavuşamadı. Bağdat yönetiminin etnik kökenbler arasında yaptığı ayrım ülkeyi bölünme eşiğine getirdi. Irak'taki bölünmeyi tetkleyen IŞİD denen terör örgütü oldu. IŞİD El Kaidenin doğruduğu bir yapıdır. Musul hadisesi aslında önemle durulması gereken bir hadisedir.IŞİD şuan Irak'ın üçte birine sahip. Peki bu silahlar nereden geldi. BU silahlar ABD'nın Irak ordusuna verdiği silahlardır. IŞİD'in Suriye'de yapmış olduğu operasyonlara baktığımızda yine aynı tabloyu görüyoruz. nbsp;IŞİD çok kısa süre içerisinde Irak'ta çok ciddi bir tehdit haline geldi.Irak'ta farklı mezhepler arasında kanlı saldırılar olurken şimdi de IŞİD kan akıtmaya başlattı.
AVRUPA NEDEN SIĞINMACILARA KAPILARINI AÇMIYOR?
4 yıl içinde Suriye'de 300 bine yakın insan hayatını kaybetti. 300 binin önemli bir kısmını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Şu anda benim ülkemde 1.5 milyon Suriye ve Irak'tan kaçan insan var. Biz açık kapı politikası ile hepsini kabul ettik. Bize maaliyeti şimdiye kadar 4.5 milyar doları buldu. Yaklaşık 350 milyon dolar Suriye ve Irak tarafında kalanlara da yapmış olduğumuz yardımlar var. Kobani'den sığınanların sayısı 200 bin. Avrupa'nın kabul ettiklerinin sayısı 130 bin. Avrupa bu kadar imkana sahipken neden kapılarını bu sığınmacılara kapılarını açmıyor.
MESELE İNSAN DEĞİL PETROLMÜŞ
3.5 yıldır Suriye'de 300 bini aşkın insan öldürüldü. 7 bin kişi evinden oldu kimseden ses çıkmadı.Ne zaman ki bir IŞİD tehditi çıktı ve petrol kuyularını tehdit etmeye başladı . Suriye ve Irak'taki dram ortaya çıktı. Demek ki sorun insan değil petrolmüş. Batının şirketleri oraya adeta sahip olmuş.Bu çok anlamlı bir nokta.
BM'NİN REFORME EDİLMESİ GEREKİYOR
Şimdi Peşmerge bizim kontrolümüz altında Kobani'ye gidecek. 300 bin insanın ölümüne sessiz kalan dünya şu anda Kobani'de ayağa kalkmış durumda. Humus yanarken neredeydiniz? Yakın siyasi tarihimizde günde 500 bin insanın öldürüldüğü ülke yoktur. Ama Mısır'da öldürülmüştür. Demokrasi diyenler Mursi'yi darbe ile indirmişlerdir. BM Güvenlik konseyinde bir ses var mı yok. Çünkü BM güvenlik konseyinde 5 kişi ne derse o oluyor. Dünya beşten büyüktür. BM'nin reforme edilmesi gerekiyor. BM Güvenlik konseyi üyeleri dünyayı temsil etmiyor. Aralarında bir tane Müslüman ülke yok. Bunlar Birleşmiş Milletler adına uymuyor.
ORTADOĞU YENİ İCAT EDİLEN BİR KAVRAM
Eğer doğunun yaşadığı dramı, oradaki insanların kültür ve medeniyetlerine bağlarsanız bu son derece yanlış olur. Şu anda Doğu'da yaşanan dramlar oraya dışarıdan müdahale eden ülkelerinin eseridir. Ortadoğu diye kavram önceden yoktu. Bu yeni icat edilmiş bir kavram. Petrol alanlarını gösteren bir isimdir bu. Çatışmalarının yaşandığı bölgeye orta doğu adını verenler bu bölgeyi daha önceden kriz bölgesi diye kurgulamışlardır. Bölgenin her meselesi kolayca çözülebilir. Adil ve demokratik bir tavır sergilenirse sorunlar anında çözüme kavuşabilir. 1 hafta önce Afganistan'daydım. Afganistan artık 15 yılı aşkın zamandır neler çekiyor neler. Her gün her türlü cinayetler işleniyor. Şimdi oraya gelip giren ülkelerin hepsi terk etti.
SOSYAL MEDYA İLE YETİNMEYİN!
"Srebrenitsa'da yaşananı hiçbir zaman insanlık unutmayacaktır. Ukrayna'da yaşananlar unutulmayacaktır, özellikle AB'nin yaşananlar karşısında sessizliğini anlayamıyoruz. Küresel çağda yaşıyoruz, her ülkede, çok çeşitli kültürler bir arada yaşayabiliyor. Doğu'nun dramı karşısında, Batı'nın tepkisiz kalması, vicdanları zedeliyor. Doğu'da yaşananları, oranın kültürüne bağlarsanız, son derece hata yapmış olursunuz.""Burada özellikle, bir konuya da dikkat çekmek istiyorum. Sadece sosyal medya ve yazılı ve görsel medya ile yetinmeyin. En kolay algı operasyonları oralarda yapılıyor."

www.turkiyegazetesi.com.tr



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...