Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Avcı öğretmenlerle bir araya geldi

/ Kaynak: İHA
Bakan Avcı öğretmenlerle bir araya geldi

Politika Haberleri  / İHA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti.

Avcı, MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nun küçük olması nedeniyle ayakta kalan öğretmenlere, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi koşullarda çalışmakta olduğunun göstergesi de, bir grup arkadaşımız maalesef bu töreni ayakta izlemek zorunda kaldı. Bakanlık merkez binadaki en büyük salonumuz bu. O yüzden ayaktaki arkadaşlarımız kusurumuza bakmasınlar. Onlar zaten ayakta ders anlatmaya alışkın oldukları için bu durumu inşallah çok fazla yadırgamamışlardır" dedi.
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda kabul etti. Kabulde bir konuşma yapan Avcı, "Uluslar arası bir araştırma gösteriyor ki dünyada öğretmenlerin toplum tarafından en çok saygı gören üç ülkeden bir tanesi Türkiye. Dünya ülkeleri arasında Türkiye öğretmenlere saygı açısından ilk üçe giren bir ülke. Bu bizim geleneksel kültürümüzün kökleri çok derinlere giden öğretmen saygısının sevgisinin bir tezahürü. Bizde Milli Eğitim Bakanlığı olarak 12 yıldan beri özellikle öğretmenlerimizin hem sosyal statülerini yükseltmek hem de tüm toplumsal kesimler nezdinde ki saygınlığı arttırmak için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz" diye konuştu.
"BİZ HEM SAYISAL OLARAK HEM DE NİTELİK OLARAK TÜRKİYE'NİN ÇİMENTOSUYUZ. BİZ GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ"
Bu yıl öğretmenler gününe değişik kamu kuruluşları medyanın ve toplumun gösterdiği yakın ilgiye bakıldığında bu farkın görüldüğünü ifade eden Avcı, şunları kaydetti:
"Öğretmenler Günü öğretmenlik mesleğini itibarının bütün toplum kesimleri tarafından nasıl paylaşılmakta olduğunu görülebildiği bir gün haline geldi. 850 binin üzerinde öğretmenimiz bugün Türkiye'nin dört bir köşesinde ayrım gözetmeksizin yurdumuzun her bir köşesinde fedakârca hizmet ediyorlar. Biz en büyük kamu kuruluşuyuz. Öğretmenlerimiz en büyük kamu çalışanları kesimini oluşturuyor. Dolayısıyla biz hem sayısal olarak hem de nitelik olarak Türkiye'nin çimentosuyuz. Biz geleceği birlikte inşa ediyoruz. Öğretmenlikten emekli olunmaz. Şeklen emekli olunur ama öğretmenlik ömür boyu süren bir unvandır."
Hayatlarını kaybeden öğretmenleri de anan Avcı, İmam hatip Liselerinde okuyan öğrencilerin bu yıl vefat eden öğretmenler içi hatim indirdiklerini ve bugün de onun duasını yapacaklarını bildirdi.
Bakan Avcı, salonun küçük olması nedeniyle ayakta kalan öğretmenlere, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi koşullarda çalışmakta olduğunun göstergesi de bir grup arkadaşımız maalesef bu töreni ayakta izlemek zorunda kaldı. Bakanlık merkez binadaki en büyük salonumuz bu. O yüzden ayaktaki arkadaşlarımız kusurumuza bakmasınlar. Onlar zaten ayakta ders anlatmaya alışkın oldukları için bu durumu inşallah çok fazla yadırgamamışlardır" ifadelerini kullandı.
"ÖĞRETMEN STRATEJİ BELGEMİZİ OCAK AYI İÇERİSİNDE AÇIKLAYACAĞIZ"
2-6 Aralık 2014 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek olan 19. Milli Eğitim Şurasına değinen Avcı, "Bu şuranın 4 teması var. Bunlardan bir tanesi de öğretmen niteliğinin arttırılması. Bu çalışmalar neticesinde de oradaki istişareler dikkate alarak Öğretmen Strateji Belgemizi ocak ayı içerisinde açıklayacağız. Böylece öğretmenlik mesleğinin niteliksel çerçevesini de hep birlikte oluşturmuş olacağız. Bunu da Öğretmenler Günü vesilesiyle hatırlatmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Törende Eskişehir'den Ankara'ya gelen öğretmen Banu Ada ve Gaziantep'ten gelen öğretmen Mehmet Yıldız, Bakan Avcı'ya çiçek ve Eskişehir'in lüle taşını hediye ettiler.
Batman'dan Ankara'ya gelen öğretmenlerde Avcı'ya hat sanatıyla yapılmış bir tablo hediye ettiler. Törenin ardından Bakan Avcı, 81 ilden gelen öğretmenlerle fotoğraf çektirdiler.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...