Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tekin, 'Davutoğlu için plaket hazırladık'

/ Kaynak: İHA
Tekin, 'Davutoğlu için plaket hazırladık'

Politika Haberleri  / İHA

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Sayın Davutoğlu, CHP olarak size bir plaket hazırladık, ilk plaketini CHP'den alacaksınız" dedi.

CHP Gençlik Kolları Samsun İl Başkanlığı'nın davetlisi olarak Samsun'a gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, il binasında partililerle bir araya geldi. Burada basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, Türkiye gündemine değindi. Tekin, "İlk başladıklarında bu iktidar geçmiş yargı dediğimiz önce yargı ile kavga etmeye başladılar. Derken Ergenekon, Balyoz, gazeteciler, Oda TV, cemaat, Çarşı, Gezi gibi aklınıza gelebilecek kendilerine göre bir suç örgütleri oluşturarak, o suç örgütleri ile sürekli mücadele eden bir iktidar düşünün. Ama unuttukları başka bir şey var ki, kendilerinin de çözemediği, sürekli korku içersinde yaşadıkları bir 'Fuat Avni' var. Şimdi Fuat Avni ile nasıl mücadele edecekler merak ediyorum. Çünkü 3 kişinin, yani yukarıdaki mekanizmanın aldığı kararları bile Fuat Avni haberdar. Şimdi bütün korkuları Fuat Avni kim? Çünkü bir iktidarı sürekli paralel yapı ve örgütlerle meşgul olduğu için bu örgütleri assa da bitmeyecek. Nasıl bitirebilirsiniz, ancak evrensel hukukla bitirebilirsiniz. Yoksa onunla mücadele edelim, bununla mücadele edelim derseniz sakın ha çıkardığınız bütün kararlar önümüzdeki süreçte başınızın belası olacak. Sayın Davutoğlu size sesleniyorum. Giyotine'yi de size hatırlatmak istiyorum. Gelin kendinize göre hukuk sistemi değil, 76 milyonun ihtiyacı olan bir hukuk sistemini hayata geçirelim. Aksi takdirde sürekli paralel yapılar, sürekli örgütlerle mücadele eder duruma gelirsiniz. Yarın hangi örgüt çıkacağını, içinizde hangi paralel yapının çıkacağını siz bile kestiremezsiniz, Fuat Avni'yi kestiremediğiniz gibi" diye konuştu.
"DAVUTOĞLU'NA İLK PLAKETİ CHP VERECEK"
Hükümetin almış olduğu tasarruf tedbirlerine değinen Tekin, "Bizim Anadolu'da çok kullanırlar, 'gelinde dil yok, kaynanada iman yok' derler. Sayın Davutoğlu, geline gücü yetmeyince kızı dövmeye başlıyorlar. Vatandaşı dövüp, tasarruf tedbirleri diye bir dizi tedbirler açıkladılar. Birincisi plaket almayacakmışız. Sayın Davutoğlu, CHP olarak size bir plaket hazırladık. Eğer dik duracaksanız, ilk plaketini CHP'den alacaksınız. İkincisi hediyeler kabul edilmeyecekmiş. Sayın Davutoğlu kaçak saraya katrilyonlarca para harcanıyor. Halen de devam ediyor. Yani siz tasarrufu yapacaksanız oradan başlayacaksınız. Tasarrufu yapacaksanız 6 milyar dolar yandaş çetelerinize, firmalarınıza kira ödüyorsunuz, oradan başlayacaksanız. Tasarruf yapacaksanız TBMM'de 500 tane lüks araç kullanılıyor, oradan başlayacaksanız. Tasarruf yapacaksanız Ankara'nın o devasa kulelerine bakacaksanız oradan başlayacaksanız. Mehmet amcaya 'tasarruf yap' diyor. Samsunlu emekli Mehmet amca parkta oturuyor. Korkusundan kahveye gitmiyor. 'Kahveye giderimde önüme bir kahve gelir, çay gelir' tereddüdü ile oraya gitmiyor. Zaten yeterince bu adam tasarruf yapıyor" şeklinde konuştu.
GAZETECİLER SORU SORMAYINCA TEKİN KENDİNE SORU SORARAK CEVAPLADI
Konuşmasının ardından basın mensuplarının soru sormaması üzerine kendine soru soran Tekin, seçim barajı ile ilgili CHP'nin iki teklifinin olduğunu söyledi. Tekin, "Baraj meselesi ile ilgili yüzde 3'tü, 5'ti, 7 idi tartışması devam ediyor. Bu meseleden dolayı iktidar sürekli yargıyı tehdit ettiği gibi Anayasa Mahkemesi'ni de tehdit ediyor. Bazı üyeleri tehdit ettikleri bilgileri var. Bundan dolayı gelin parlamentoda Anayasa'nın müdahalesine ihtiyaç duyulmaksızın 4 tane siyasi parti bir araya gelelim, yüzde 10 barajı makul ölçülerde ne isterseniz, CHP olarak bizim iki teklifimiz var. Bunlarda yüzde 3 veya yüzde 5'tir. Sizin de teklifiniz neyse değerlendirelim" açıklamasında bulundu.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...