Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Şimşek HDP'ye yüklendi

/ Kaynak: İHA
Bakan Şimşek HDP'ye yüklendi

Politika Haberleri  / İHA

Gaziantep'ten milletvekili adayı olan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer adaylar Teymur Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.

nbsp;Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra tüm AK Parti il ve ilçe teşkilatı katıldı. Salona giren Mehmet Şimşek ve diğer adaylar tek tek misafirlerle tokalaştı. Burada bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, katılımcıları Kürtçe selamladıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:"Şimdi HDP, Gaziantep'te iyi, güzel, kötü çocuğu oynamaya çalışıyor. Batı da biraz daha barış, demokrasi, Türkiye. Ama Van'da, dün gördünüz en ufak farklı bir renge, farklı bir siyasi harekete söyleme tahammülleri yok. Otobüsleri yakarlar. Her türlü zulmü, baskıyı orada reva görürler, normal görürler. Nerede barış, nerede demokrasi, sadece söylem. Şimdi diyorlar ki efendim HDP barajı aşmazsa sorun olur."


Çözüm sürecinin teminatının, sigortasının AK Parti olduğunu anlatan Şimşek, şöyle konuştu: "Değerli kardeşlerim. Size az önce sordu şu gözlerinizi bir kapatın 30 saniye için. Bunlar gelirse ekonomide ne olur düşünün. Bir 30 saniye de çözüm sürecini ortaya düşünün. Bence 30 saniye değil iki saniye kapatamıyorsunuz. Değil mi? Çünkü bir şey öngörmek zorunda. Bunlar nerede bir araya gelseler. Çünkü MHP de HDP de çözümsüzlükten nemalanıyor. Rant devşiriyorlar. Yani çözümde onların Türkiye'ye ilişkin bir vizyonu var mı? Bir programı var mı? Yok. Bütün olay istismar üzerine kurulmuş."


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de, Türkiye'de AK Parti'yle birlikte çok şeyin değiştiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "14 Ağustos'ta kurulduğu günden beri Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ifadesi olsun, 'Asla Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve o tarih bütün Türkiye için bir milat olmuştur.' Türkiye'de eski Türkiye elimizin tersiyle itilip yeni Türkiye'nin kuruluş müjdeleri 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren başlamıştır. Eski Türkiye'de neler vardır? Eski Türkiye'de seçilmiş meclis değil de vesayet üzerine yönetilmiş olduğu bir Türkiye vardı. Sivil vesayet, askeri vesayet, bürokratik vesayet siyaseti ve milleti yönetiyordu."


AK Parti'yle birlikte vesayet düzenine son verildiğini anlatan Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Artık milletten hiçbir şekilde oy almayan, rey almayan milleti yönetemez hale gelmiştir. Millet kendisi adına kararları, yetkiyi kullanır hale gelmiştir. Bu, AK Parti'nin Türkiye aşamasında kazandırdığı en büyük güçlerden biridir. Yine ekonomik olarak bir vesayet vardır. Ekonomik olan vesayeti AK Parti yine tarihi çöp tenekeleri arasına atmıştır. Yine bu milletin değerleriyle bu milletin inancıyla kavga eden bir anlayış vardır. Karanlık dönemler vardır. Üniversite kapılarında, başörtüsüyle, inandığı şekilde kıyafetiyle okullara gidemeyenler vardı. AK Parti sizlerin gayretiyle bu eski Türkiye'nin bu karanlık sayfalarını da Türkiye'nin tarihini de çöp tenekelerine attı."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...