Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Seçimden önceki son MGK sona erdi

Seçimden önceki son MGK sona erdi
Fotoğraf Başlığı Seçimden önceki son MGK sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

Kaydet
a- | +A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan nisan ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü.

Toplantının ardından yayımlanan bildiride, "Milli Güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bildiride, "Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmekte olduğu bir kez daha vurgulanmıştır" ifadesi kullanıldı.

"1915 açıklamaları yok hükmünde"

Toplantıda, bazı ülkeler ve kuruluşlarca 1915 olaylarına ilişkin yapılan açıklamalar ve alınan kararların değerlendirildiği bildirilen bildiride, "Açıklama ve kararların tarihi gerçeklerden uzak olduğu ve siyasi nitelik taşıdığı, bu yönüyle de yok hükmünde olduğu ifade edilmiştir" denildi.

Bildiride, "İç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişiklikler de dikkate alınarak güncellenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi görüşülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kuruluna bildirilmesine karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.