Vatan Partisi adayına saldırı iddiası

/ Kaynak: AA
Vatan Partisi adayına saldırı iddiası

Politika Haberleri  / AA

Vatan Partisi Milletvekili Adayı Hasan Atilla Uğur ve çalışma ekibinin Aydın'ın Bozdağan ilçesinde saldırısına uğradığı öne sürüldü.

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak yaptığı açıklamada, seçim bürosu açılışı kapsamında gittikleri Bozdoğan'da esnaf ziyareti sırasında öncelikle 4-5 kişilik grubun sözlü sataşmasına maruz kaldıklarını söyledi.Grupta bulunanların adayları Uğur'a yönelik, "Sen mi sorguladın Öcalan'ı" şeklinde bağırarak küfür ettiğini savunan Albayrak, bunu görmezden gelerek seçim bürosuna yöneldiklerini anlattı.


Ellerinde sopa, balta ve bıçaklar bulunan daha kalabalık bir grubun seçim bürosuna gelip araçlarını taşlayarak saldırıda bulunulduğunu öne süren Albayrak, şunları kaydetti:"Emniyet güçleri yaklaşık yarım saat sonra gelerek güvenlik tedbiri aldı. Olay yatıştırıldıktan sonra seçim büromuzun açılışını yaptık. Yaralanan herhangi bir arkadaşımız olmadı. Daha sonra emniyet müdürü ve kaymakam beyi ziyaret ettik. Saldırının, adayımız Hasan beyin görev yaptığı dönemde Abdullah Öcalan'ı sorgulamasından kaynaklandığını ve grubun bölücü mantıktaki insanlardan oluştuğunu düşünüyoruz."

Albayrak, saldırı ile ilgili emniyet müdürlüğünde gerekli ifadeleri verdiklerini, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Valilik açıklaması

Öte yandan konuyla ilgili Aydın Valiliği'nden alınan bilgide gerginliğin, Vatan Partisi seçim konvoyundaki bir aracın, Roman vatandaşa çarpması sonucu ortaya çıktığı, siyasi bir yönünün bulunmadığı belirtildi.Konuyla ilgili olarak herhangi bir şikayet veya sağlık kuruluşuna müracaatın tespit edilmediği bildirildi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...