3. Tur sona erdi... İşte sonuçlar...

/ Kaynak: İHA
3. Tur sona erdi... İşte sonuçlar...

Politika Haberleri  / İHA

TBMM Başkanı seçiminde bugün 3. tur oylaması 276 oy alan aday çıkmadı, yeni Meclis Başkanı dördüncü turda belirlenecek.

nbsp;Meclis Başkanı seçiminin üçü tur oylamasında AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz 259 oy , CHP'nin adayı Deniz Baykal 129 oy MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat78 oy aldı.

Bu sonuçlarda çoğunluk sağlanamadığı için 4 ve son tur oylamasına geçildi.

Son turda en çok oyu alan CHP'nin adayı Deniz Baykal ve AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz yarışacak. Çoğunluk aranmadan en çok oyu alan isim Meclis Başkanı olacak.

İLK İKİ TURDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAMIŞTI

AK Parti Adayı İsmet Yılmaz, CHP Adayı Deniz Baykal, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yarıştığı seçimde, ilk iki turda adaylardan hiç biri üye tam sayısının üçte ikisine tekabül eden 367 oya ulaşamadı. Böylece başkanlık seçimi bugünkü üçüncü ve gerekirse dördüncü tura kaldı.

İLK TUR

İlk turda İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 125 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 81 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 545 vekilin katıldığı oylamada 2 oy da boş çıktı.

İKİNCİ TUR
İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 128 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...