Bakan Eroğlu'ndan koalisyon yorumu

Bakan Eroğlu'ndan koalisyon yorumu

Politika Haberleri

Bakan Eroğlu, dayatma içinde koalisyonun kurulamayacağını belirterek, "Herkes kırmızı çizgilerimiz var' derse tabi ki yapılacak hareket de bellidir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'deki projelerinden olan Fetrek Çayı'nın ıslah çalışmalarını izledi. Şantiye alanından incelemelerde bulunan bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koalisyon hükümeti ile süreci değerlendiren Eroğlu, kırmızı çizgilerle dayatmaların olması halinde ibrenin halka döneceğine işaret etti.

"BİZ KRİZE SEBEP OLMAK İSTEMİYORUZ"

Her partinin aldığı oy oranına bakara uzlaşmacı bir tutum izlemesi gerektiğini belirten Eroğlu, "Herkes uzlaşmacı bir tutum içine girerse bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur. Ama dayatma içinde 'bir takım şartlar şurtlar koyacağız, kırmızı çizgilerimiz var' derlerse ve anlaşılamazsa tabi ki yapılacak hareket de bellidir. Milleti hakem olarak kabul edip yeniden bir seçime gitmekten başka çare yoktur. Ama bizim düşüncemiz şu, biz AK Parti olarak Türkiye menfaatlerini parti menfaatleri üzerinde tutuyoruz. AK Parti bu anlayışta ve bu anlayışı devam ettireceğiz. Biz bir krize sebep olmak istemiyoruz, hükümetin kurulmasından yanayız. Öbür partilere de birinci turda Sayın Başbakanımız giderek onları dinleyecek, ikinci turda onların tutumuna göre karar verecek. Ben hayırlı olmasını diliyorum, milletimiz koalisyon kurun diye karar verdi. Biz milletimizin mesajını AK Parti olarak iyi anladık. Biz milletimizi seviyoruz" dedi.

"G 20 ZİRVESİ İLE SEÇİMLERDE ÇAKIŞMA OLMAZ"

Olası bir erken seçime gidilmesinin G20 Zirvesi ile çakışması halinde bir baskı unsuru oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine Eroğlu şunları söyledi:

"Hayır baskı unsuru değildir. Her aşamada hükümet devam edecektir. G20 ile hazırlıklarımız çok iyi yapıldı. Özellikle Sayın başbakanımız ve başbakan Yardımcımız bunu çok iyi takip ediyor. Şu anda hazırlıklar yapıldı. Hatta biz dünyada en güzel çalışmayı yapacağımıza inanıyoruz. G20 zirvesi en mükemmel şekilde yapılacaktır. Erken seçim olursa bir çakışma olacağını zannetmiyorum olsa bile Cumhurbaşkanımız var o katılır ve gereğini yapar. Bunlar resmi toplantı oluğu için seçimle alakası yok, devletin belirlediği bir çalışma. Bu zirveye Türkiye'nin ev sahipliği yapması gurur vericidir. Çakışma olmaması için planlama yapılır. G20 ile çakışmayacak."

100 MİLYON TL'LİK ISLAH ÇALIŞMASI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetrek Çayı ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Fetrek Çayını ıslah çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Eroğlu, derenin yıllardır imalatının büyük olması sebebiyle yapılmadığını, AK Parti hükümeti olarak ise örnek bir proje olacağını belirtti.

Derede bir mesire yeri olacağını da ifade eden Eroğlu şu bilgileri verdi: nbsp; "Bu örnek bir dere olsun istiyoruz. Bir kılavuz kanal yapıyoruz. Etrafı da çok geniş, büyük bir taşkın olmadığı zaman kenarlara insanlar gezebilecek. Estetik bir dere olacak, ortadan da su akacak. 53 metre 80 cm genişliğinde bir kanal 7 metre 7 metre yol olacak örnek bir dere. Estetik olacak, ilk defa estetik bir dere. Bunun dışında köprüler var. Şu anda 44 iş makinesi bulunuyor. Muhteşem bir alan olacak. Bu gölet ve mesirlik alanla beraber 100 milyon TL'lik bir rakam tutacak. İlk örnek proje eskiden normal dikdörtgen kesim bir kesit yapılıyordu. Halbuki 5 bin yılda oluşacak olan taşkına göre hesap yapılıyordu biz bunu ilk defa değiştirdik ve kılavuz kanal değimiz 25 yılda akacak debiyi buradan geçecek. 5 bin yılda olacak feyezan geldiği zaman da o da geçebilecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...