AK Parti-MHP görüşmesi bir saat öne alındı

AK Parti-MHP görüşmesi bir saat öne alındı

Politika Haberleri

Dün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile koalisyon görüşmesini gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu bugün de MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM MHP Grup Salonu'nda koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında gerçekleştireceği görüşme, bir saat öne alındı. Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinin saat 13.00'te gerçekleştirileceği duyuruldu. nbsp;
nbsp;
Görüşmenin saat 14.00'te olması bekleniyordu. nbsp;

HEYETLER BELLİ OLDU

Görüşmede Davutoğlu'na AK Parti'den Faruk Çelik, Mahir Ünal, Haluk İpek, Lütfi Elvan ve Ertan Aydın'ın refakat edeceği öğrenildi. nbsp; nbsp;

MHP heyetinde ise nbsp;Semih Yalçın, Oktay Vural, İsmet Büyükataman, nbsp;Ahmet Kenan Tanrıkulu, Mustafa Kalaycı yer alıyor.

ÖN GÖRÜŞME SÜRPRİZİ

Heyetlerden önce MHP'li Oktay Vural ile AK Partili Mahir Ünal Meclis'te bir araya geldi.

HDP İLE GÖRÜŞME YARIN

Davutoğlu, yarın da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile çarşamba günü saat 11.00'de görüşecek.
nbsp;
YAKINLIĞIN ÖLÇÜSÜ NETLEŞİR
nbsp;
Başbakan Davutoğlu, CHP ve MHP'ye hangi uzaklıkta oldukları sorulmuş, Davutoğlu ise şöyle yanıt vermişti: CHP ile de MHP ile de bu anlamda yakınlığımız aynı. Bu süreçte olumlu kavramlar kullanalım. Uzaklık değil negatif bir kelime. CHP ile görüşmemiz olumlu geçti, sıcak bir atmosferde geçti. Hepimiz bu ülkeye hizmet için varız. Birbirimize duyduğumuz saygı millete de güven verecektir. Millet şu anda birbiriyle konuşabilen anlaşabilen bir yaklaşımı istiyor. Milletimizin bu talebini karşılayacak şekilde tutum almamızı bekliyorum. MHP ile yarın görüştükten sonra sürecin ilerlemesi konusunda bu yakınlığın ölçüsü daha netleşir.
nbsp;
MHP'DE SON DURUM NE?
nbsp;
MHP'de ilk temasın ardından asıl müzakerelerin yapılacağı ikinci tur görüşmeye geçilmesinin zayıf ihtimal olduğu kanaati hakim.
nbsp;
Davutoğlu'nun yanında Faruk Çelik ve Taner Yıldız gibi isimlerin bulunabileceği belirtilirken, MHP kanadında Bahçeli'nin yanı sıra Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve iki genel başkan yardımcısının görüşmeye katılması bekleniyor.
nbsp;
1 SAATİ GEÇMEYECEK
nbsp;
TBMM Genel Kurulu'nda 15.00'te gerçekleştirilecek RTÜK seçimleri nedeniyle 14:00'te planlanan Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinin 1 saati geçmesi beklenmiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ucu açık bırakılan görüşme yaklaşık 2 saat sürerken, MHP ile görüşmenin Meclis'e alınıp 1 saati aşmayacak şeklinde planlanması parti kulislerinde "zaten söylenecek şeyler fazlasıyla söylendi. MHP'nin duruşu ilk günden beri net, görüşme MHP açısından bu söylediklerimizin tekrarından ibaret olacak" değerlendirmelerine yol açtı.
nbsp;
SULANDIRMAYA DÖNÜK
nbsp;
Bahçeli'nin kırmızı çizgilerini anlatması beklenen görüşme öncesi Davutoğlu'nun gazetecilere yaptığı açıklamalar MHP'de tepkiyle karşılandı. Davutoğlu'nun müzakereler öncesinde "işi sulandırmaya dönük" bir tutum içinde olduğunu düşünen MHP yönetimi, Cumhurbaşkanı'nın konumunu tartışmaya açmama tavrının MHP ile hükümet kurma ihtimalini zayıflattığını düşünüyor.
nbsp;
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Davutoğlu'nun kendi söyledikleriyle ters düşen çıkışlar yaptığını belirtirken, "Samimi değiller. Biz Cumhurbaşkanı'nın konumunu tartışmaya açmıyoruz. Aksine 'Cumhurbaşkanı ol' diyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...