Demirtaş'tan küstah açıklama!

Demirtaş'tan küstah açıklama!

Politika Haberleri

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorulanı cevapladı.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları şöyle;

Geçici hükümet ülkeyi felakete götürüyor. AK Parti tek başına iktidarı kaybedince büyük bir panik ile yeniden tek başına iktidar olmanın peşine düştü. Tabiki erken seçim bir seçenek. Ölümüne yol açtığınız her insan bizim insanımızdır. Biz tüm ölenlere sahip çıkacağız. Kimse HDP'ye saldırarak temize çıkamaz. Bizim kaybetmekten makamlarımız kırmızı plakalarımız yok. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok Asıl siz ne olacaksınız. O cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak zannediyormusunuz ki sizin pisliklerinizi örtecek.

Kendilerini Türkiye'nin sahibi bizi de vatan haini gösterenler çıkıp bu ülkeyi getirdikleri yere baksınlar. Biz bütün demokrasi güçleri ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Bu kadar şaşalarla sınır ötesi operasyonların tamamı hükümetin kendini kurtarma planıdır.

MYK toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada MHP Lideri'nin sözlerine cevaben ortaya atılan faşizan politikaya MHP'nin balıklama atladığını söyleyen Demirtaş, ''Eğer korkacak bir şeyimiz olsaydı Ankara'da olmazdık. Asıl kendi kirli geçmişlerine baksınlar. Eli kana bulaşmış boğazına kadar kana bulaşmış olanlar hesap* vermeden hesap sormaya kalkıyorlar. Partileri halk açar halk kapatır.'' diye konuştu.


MHP LİDERİ NE ÇAĞRIDA BULUNDU?


MHP lideri, isim vermeden HDP için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçmeye çağırdı. nbsp;


Bahçeli, "Teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanuna muhalif ve aykırı davranışlar sergileyerek şiddet ve teröre siyasi mühimmat sağlayanlara atıl ve hareketsiz kalmak PKK'ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir" ifadelerini kullandı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...