Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti ile CHP arasındaki 4. görüşme sona erdi

AK Parti ile CHP  arasındaki 4. görüşme sona erdi

Politika Haberleri

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin dördüncüsü tamamlandı.

TBMM Mermerli Salon'da saat 14.15'te başlayan görüşme 3 saat sürdü. nbsp;Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ve Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.


Görüşme sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şunları ifade etti: nbsp;
"Son toplantımızı pazartesi yapacağız. Genel başkanlara karşılıklı olarak sunum yapacağımız duruma gelmişiz demektir. Daha sonra genel başkanlar yetkili kurullara iletecek. Koalisyon çıkabilir derlerse bir sonraki aşamaya geçilmiş olacak. Netice olarak nasıl bir karar çıkacak görülecek. Bir kanaat ortaya çıkmış değil. Biz kendi aramızda tespit ettiğimiz ve iki partinin konumlarını görüşebilmesi için makro meseleler bazında görüşüyoruz.

"50 SAATE YAKIN MESAİ" nbsp;
Herkes fikri açıkça söylüyor değerlendirmesi yapıyor. Bu not ediliyor. Genel başkanımıza bir sunum yaptık. Yaklaşık karşılıkla olarak yaptığımız görüşmeler 20-25 saat kendi aramızdaki görüşmeler ise 30-25 saat. Bizim heyetimiz 50 saate yakın mesai vermiş oluyoruz. 13 yıldır Türkiye'nin sorumluluğunu taşıyoruz.


"BAROMETRE OLMAZ" nbsp;
Masada bizim görüşmemiz birazda güveni aramakla ilgili masadır. Siyasette son nokta koyuluncaya kadar barometre olmaz. Tabi belki şimdikinden farklı bir açıklama gelmiş oldu CHP'den. Genelde bu toplantıları sonunda daha çok toplantı ile ilgili konuşuyoruz. Sayın Koç'un konuşması oldu. Partisinin görüşleri. Bir de heyet adına yaptığı konuşma. Yaptığı açıklamaların bazılarına siyasi olarak katılmamız mümkün değil. nbsp;


"CHP OLUMLU BULDU" nbsp;
Genel başkanımız hatırlarsanız CHP ziyaretinde sonra istikşafi görüşme mekanizmasını CHP ve MHP'ye önereceğim dedi. Nihayetinde CHP bunu olumlu buldu. MHP olumlu bulmadı. Ama temasın sürmesi konusunda olumlu baktılar. MHP en başta teklifi kabul etmiş olsaydı CHP ile görüşmeler olduğu sırada aynı şekilde heyetler MHP ile de görüşecekti.


HALUK KOÇ'TAN AÇIKLAMA
Görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da bir açıklama yaptı.


İşte Koç'un açıklamalarından satır başları:

"HERKESE SESLENMEK İSTİYORUZ" nbsp;
Bugün koalisyon görüşmeleriyle ilgili başka bir toplantı yaptık. Ne yazık ki her gün içimizi yakan üzüntüye boğan haberler alıyoruz. Dün iki polisimiz bugün uzman çavuşumuz şehit oldu. Dün gece Pozantı'da kaybettiğimiz şehitlerimizden biri 32 diğeri 29 yaşında. İkisi de evle çocukları var. Şehidimizin 5 yaşındaki evladı annesinin yanında al bayrağa sarılı tabuta sarılmış babasına sarılır gibi ağlıyor. nbsp;


"BEDELLER ÖDEDİK" nbsp;
Herkese seslenmek istiyoruz. Hangi anne-baba insan böyle bir manzara karşısında sessiz kalabilir. İsyan ediyoruz. Millet olarak teröre çok bedeller ödedik. Bu ülkede yaşayan kimse bu ıstırabı yaşamayı hak etmiyor. Babasına sarılarak uyuması gereken çocuklar babalarını naaşına bakarak gözyaşı dökmesin istiyoruz nbsp;


"14 İLKEYLE ÇAĞRIDA BULUNDUK" nbsp;
Siyaset en sıkıntılı günlerde kişisel çıkar arama aracı değildir. Sonuç istediğimiz gibi çıkmayınca haydi bir daha diyemeyiz. Bizler halkı vekiliyiz. Halkımız ne emrederse ne işaret ederse onu yerine getirmekle sorumluyuz. Kimseye kapıları kapatmadık, ötekileştirmedik, yok saymadık. Tüm partilere hak ettikleri saygı ile yaklaştık. 14 ilkemizi paylaşarak çağrıda bulunduk. AK Parti ile koalisyon görüşmelere bu esaslar çerçevesinde başladık.


Görüşmelerin başladığı gündün bu yana görüşlerimizi samimiyetle paylaştık. Makam mevki koltuk pazarlığı yapmadık yapmıyoruz. Önemli olan kimlerin hangi koltukta değil milletimizin neler kazanacağıdır. Bugün itibariyle toplumsal uzlaşı alanı altında Kürt sorunu din ve inanç özgürlüğü bakımdan inanç gruplarının talepleri kuma talebi ve medya özgürlüğü gündeme alındı. CHP taleplerini düşüncelerini paylaştı.

DÖRDÜNCÜ GÖRÜŞME
Heyetler, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesinde daha önce 24, 28 ve 30 Temmuz'da bir araya gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...