Bahçeli'den Başbakan'a: Buyursun gelsin...

Bahçeli'den Başbakan'a: Buyursun gelsin...

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam MHP liderinden görüşme talep etti. MHP'den cevap gecikmedi...

Damla Peker ANKARA - CHP ile AK Parti arasında "büyük koalisyon" ihtimalinin suya düşmesinin ardından erken seçim seçenekleri ön plana çıkarken, dikkatler MHP ile temaslara odaklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam MHP liderinden görüşme talep etti. MHP'den cevap gecikmedi: "Görüşmeye hazırız."Daha sonra Devlet Bahçeli gelinen nokta ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:
"AK Parti Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasında süren koalisyon görüşme zincirinin son halkası bugün (dün) sonuçlanmıştır. Beklentiler suya düşmüş, AKP ile CHP, millet nezdinde hayal kırıklığına yol açmışlardır. Milletimizin arzu ve arayışı hiçe sayılmıştır. İki partinin siyasi yaklaşım ve görüş farklılıklarını aşamadıkları, bir koalisyon hükümeti kurma iradesinde buluşamadıkları net olarak ortaya çıkmıştır. Böylece Türkiye önemli bir fırsatı göz göre göre kaçırmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, istikrarlı ve tutarlı bir şekilde AKP ile CHP arasında bir koalisyon hükümeti kurulmasını devamlı önermiş ve ısrarla gündemde tutmuştur. Ancak özellikle Davutoğlu koalisyona baştan itibaren gönülsüz yaklaşmıştır. Sonuç itibariyle Türkiye 35 gündür fütursuzca vakit kaybetmiş, pişkince oyalanmıştır. Şehitlerin verildiği, hain eylemlerin zirve yaptığı bir dönemde seçimlerin yenilenmesi akıl kârı değildir. Milliyetçi Hareket Partisi AKP'yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır.*
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...