Kılıçdaroğlu: Koalisyon önerisi gelmedi...

Kılıçdaroğlu: Koalisyon önerisi gelmedi...

Politika Haberleri

Koalisyon uzlaşmasının çıkmadığı zirvenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Parti Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Temasları "Sıcak, entelektüel derinliği olan bir görüşme" sözleriyle değerlendiren Kılıçdaroğlu, taleplerinin "Reform yapabilecek, anayasayı değiştirebilecek yüksek profilli bir hükümet" olduğunu ifade etti. Başbakan'la yaptığı iki zirveye ilişkin "Sayın Davutoğlu, bize iki öneri getirdi" diyen CHP lideri şöyle devam etti: "Kısa süreli bir seçim hükümeti, ki bu beraber oluşturulabilir. Veya biz, azınlık hükümeti kurarsak bizi dışardan destekler misiniz?" MYK'da iki öneriyi de görüştük. İlk başta Sayın Davutoğlu'na söylediğimiz kararı yine tekrarladık. Yüksek profilli bir hükümetin olması gerekiyor, en az 4 yıllık bu koalisyonun görev yapması gerekiyor. Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir. Üç aylık bir süre içinde, belli konuları yapalım, gündemimizi oluşturalım, üç ay içerisinde seçime gidelim. Bunlar MYK'nın aldığı karara uygun değil. Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırdı.Teamüllere göre hükümet kurulamazsa görev iade edilmelidir. Ötesi yetki gaspı olur."

AK?PARTİ'DEN?YALANLAMA

Bu arada AK Parti kaynakları, "AK Parti'nin CHP'ye koalisyon görüşmelerinde, 3 aylık seçim hükümeti teklif etmediğini, süreli reform hükümeti teklif ettiğini" bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...