Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'ı bitirmek için sinsi plan!

Erdoğan'ı bitirmek için sinsi plan!

POLİTİKA Haberleri

Yahudi medya devi Murdoch'ın manevi kızı Christiane Amanpour, seçimden 10 gün sonra İstanbul'a niye geldi? Batı'nın Erdoğan'ı bitirme planı:

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, "Beyaz Saray'da, Pentagon'da ve CIA'da büyük ağırlığı var" dediği 'dostu'nun ağzından Batı medyası üzerinde yürütülen Türkiye senaryosunu yazdı.

Diler'in yazısında Boğaz'daki gizli görüşmeyle başlayan ve seçime kadar devam edecek sürecin özeti de vardı: Yahudi medya devi Murdoch'ın manevi kızı Christiane Amanpour, seçimden 10 gün sonra İstanbul'a geldi. Boğaz'daki bir yalıda Türkiye'nin en güçlü aileleri ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda, Erdoğan'ın gücünü engellemek için yapılacaklar ele alındı. Gölge CIA Statfor çok özel bir röportaj hazırladı. Erdoğan'ın, güçlü ve zayıf yönleri saptandı. Bu seçim her zamankinden farklı olacak...

Diler, "Dehşet şeyler" olarak yorumladığı dostunun, "Türkiye yeni bir döneme girdi. Yıl sonuna kadar Meclis, seçim, Merkez Bankası, Türk Ordusu, İstihbarat Teşkilatı için zor bir süreç olacak. Alınacak kararlar, Türkiye'nin gelecek 20 yılını şekillendirecek." uyarısına da yazısında yer verdi.

Seçimden yaklaşık 10 gün sonra Türkiye'ye gelen Christiane Amanpour'un ziyaretine dikkat çeken Diler, bu ismin Boğaz'daki gizli görüşmesini ve içeriğini detaylarıyla aktardı.

İşte Diler'in "Amanpour neden geldi? başlıklı yazısındaki çok çarpıcı bölümler:

- Peki Christiane Amanpour neden geldi Türkiye'ye?

Evet! Gelelim konunun merkezine...

Christiane Amanpour, birkaç gün kaldığı İstanbul'da çok önemli toplantılara katıldı. Biri İstanbul Boğazı'nda çok önemli bir YALIDAYDI! O toplantı aslında bir kutlama organizasyonuydu.

O toplantıda ..... ........ ve çocukları vardı. Aynı zamanda Türkiye'nin en köklü ve güçlü 4 ailesi de toplantının özel davetlileri arasındaydı. Sohbetin konusunu anlamışsındır! nbsp;

- Olsun, siz yine de açın biraz!

Seçim sonuçları değerlendirildi.

Başarılı bir strateji sonuç vermişti.

Başkan Erdoğan zayıflatılmıştı.

Hükümet ortağı olacak bu aileler, gerekeni yapacaktı. Yaptı da. ....... ....... da ikna edildi. Koalisyon hükümeti Türkiye için bir şans olarak öne çıktı.

Çıkarıldı! Çünkü bunun olmama ihtimalini daha önce değerlendirmiştim.

Türkiye'de şu an büyük olaylar yaşanıyor. Sanıyorum, şu anda koalisyon ihtimali çok az. Amanpour'un katıldığı toplantıda koalisyonun kesin olduğu konuşuldu. .... ..., koalisyon konusunda kendine yakın birkaç isme "anlaşmanın sağlandığı" konusunda bilgi verdi. CHP, her şeyi kabul etti. Ancak Başkan Erdoğan buna izin vermedi. İş dünyası çok kızgın. "Para güçtür. O güç mutlaka bir gün amacına ulaşır" diye düşünüyorlar. O toplantıda Erdoğan'ın gücünü engellemek için yapılabilecek detaylar da konuşuldu. nbsp;

Erdoğan yine geldi masaya yani!

Yalıdaki o toplantıda Erdoğan'ın gücünü engellemek için yapılabilecek detaylar da konuşuldu.

Ne mesela?

Çok özel şeyler paylaşıldı orada.

Bunlardan biri özel bir çalışmaydı!

Ne çalışması?

Önemli bir araştırmanın sonucu. Yani Stratfor devrede. Stratfor, Erdoğan'la ilgili çok önemli araştırmalar yaptı. 2 yıllık çapraz araştırma. Erdoğan'ın güçlü yönleri ve zayıf yönleri ortaya çıkartıldı.

Zayıf yönlerinin altı özenle çizildi. Güçlü yönlerini de zayıflatmak için çalışmalar başlatıldı.

Başka?

Türkiye için sıkıntının büyük Stratfor araştırmasıyla kesinleştiğini de söyleyebilirim. Stratfor, Tayyip Erdoğan'ın girdiği son 10 seçimin analizini de yaptı. Türkiye'de yapılmış en önemli araştırma olduğunu biliyorum.

Daha önce kimse böyle bir araştırmaya kalkışmadı bile! Son 10 seçimde oy kullanan her 100 seçmenden 71'i en az bir kez Erdoğan'ı tercih etmiş. Bu başka ülkelerde pek rastlanan bir gerçek değil. Stratfor'un raporunda da bu net olarak belirtildi. Her 100 kişiden 71'nin Erdoğan'a oy vermiş olması, onun her an yine çok güçlü bir idareye sahip olabileceği riskini öne çıkardı.

Bu ne anlama geliyor?

Eğer Türkiye'de bir erken seçim ihtimali varsa, Erdoğan'ın hiç bilmediği zayıf yönlerine şahit olacaksınız. Adamlar bunun için koca bir kitleyi harekete geçirip sonuç aldı. Seçim her zamankinden çok farklı olacak! Notunu al, unutma!"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...