CHP heyeti Van'da

/ Kaynak: İHA
CHP heyeti Van'da

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Van TSO) ziyaret etti.

Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve CHP İl Başkanı İlkay Gökdere, Van TSO Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Yakut, Yönetim Kurulu üyeleri Faruk Biner, Murat Beyaz, Diyaeddin Altındal, Ömer İnanç, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Eren Görsel Görkem ile bir ara geldi. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, ülkemizin içinde bulunduğu çatışmalı süreç ve kaos ortamının son bulması için siyaset kurumuna büyük bir görev düştüğünü belirterek, “Aslında içinde bulunduğumuz süreçte barış dışında konuşulacak hiçbir durum yoktur. Cenazelerin eksik olmadığı, ocakların söndüğü bir ortamda konuşulacak tek şey barıştır. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalıdır. Siyaset kurumu ülkeyi bu kaos ortamından çıkarmalı, barışı hakim kılmalıdır. Aksi takdirde toplumda daha büyük ayrışmalar, onarılmaz yaralar açılacaktır. Gönül ister ki sizlere Van ekonomisini ve içinde bulunduğumuz durumu anlatalım. Ancak biliyoruz ki bu ortamda barıştan başka konuşulacak bir konu yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çözüm süreci başta olmak üzere ülkenin huzuru ve refahını ilgilendiren konularda daha fazla çaba göstermesi ve sorumluluk almasını bekliyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıllara dayalı bir ihmali söz konusudur. Son zamanlarda yaptıkları politika değişiklikleri ile bu algıyı ortadan kaldırmaya yönelik iradeleri ve çabalarını yakinen takip ediyoruz. CHP'nin bölgeye daha sık gelip, bölge sorunları ile daha yakından ilgilenmelerini önemsiyoruz” ifadesini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise CHP olarak ülkede barışı, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü en çok savunan ve benimseyen bir parti olduklarını belirterek, “CHP'nin geçmişte bölgeye yeterli ilgi göstermediğini kabul ediyoruz. Ancak bundan sonraki süreçte özellikle Kürt sorunu başta olmak üzere demokratikleşme, ekonomik ve sosyal sorunlara daha fazla eğildiğimizi, bölge insanı ile yakın ilişkiler kurarak sorunların çözümüne yönelik politikalar ürettiğimizi bilmenizi isteriz. Geçmişte yapılan hatalardan ders alarak, sizlerin de ifade etmiş olduğunuz gibi daha fazla sorumluluk almaya hazırız. Bunun içinde bugün buradayız” dedi.
İstanbul Milletvekili Ali Şeker de Van'ın özellikle deprem sonrası ciddi yaralar aldığını ve bu yaraların hala devam ettiğini gördüklerini belirtti. Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Şeker, “Bölge ve ülke için çok önemli olan çözüm sürecinin başarılı olması için tarafların mutlak suretle silahsız çözümü denemeleri ve parlamento çatısı altında çözüm aramaları gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda daha fazla sorumluluk alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, toplantı sonrası Van'ın sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporu heyette bulunan milletvekillerine sundu.
 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...