İşte Bakanlık teklfini kabul eden isimler

/ Kaynak: İHA
İşte Bakanlık teklfini kabul eden isimler

POLİTİKA Haberleri  / İHA

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,“ Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar” dedi.

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümet kurma çabaları kapsamında HDP'li milletvekillerine Bakanlık teklifi götürmesini değerlendirerek, “Biz bu konuda kararımızı daha önce de açıklamıştık. Partimizin merkez yönetimi toplanmış ve karartımızı netleştirmiştik . Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon hükümetinin kurulamamasının ardından AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetine Başbakan olarak atamıştı. Davutoğlu da kurulacak hükümette aralarında HDP'li Müslüm Doğan, Ali Haydar Konca ve Levent Tüzel'in yanı sıra CHP, MHP milletvekillerine bakanlık teklif etmişti. 
Tuğrul Türkeş de 'Evet' demişti
Dün MHP'li Tuğrul Türkeş'te Ahmet Davutoğlu'nun 'bakanlık' teklifine evet demişti. Böylece 'bakanlık' çağrısına olumlu yanıt veren vekillerin sayısı 4'e yükseldi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...