HDP'li Levent Tüzel bakanlığı reddetti

HDP'li Levent Tüzel bakanlığı reddetti

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümet için bakanlık teklifi götürdüğü HDP milletvekili Levent Tüzel teklifi reddetti.

Tüzel yaptığı basın toplantısında "Geçici de olsa seçim hükümetinde yer almayı doğru bulmadığını" söyledi. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Tezel'in açıklamalarının bir kısmı şöyle:

Ülkenin Kürt illerinde, bugün Yüksekova'da olan gelişmeler, olağanüstü hal ve halka karşı yürütülen operasyonlar söz konusu. Seçilmiş yöneticiler, öz yönetime, özerkliğe dair iddialar nedeniyle tutuklanıyorlar. Bunun bir de tersi söz konusu. Artık asker polis cenazelerinde yüreği yanan insanlarımız, bu savaşın sorumlularını teşhir ediyor. Bu masa niçin devrildi? 3 yıldır süren süreç, artık bitti denilip silahlar konuşmaya başladı. Bugün de öncelikle, benim ve diğer HDP'li arkadaşlarımızın yaptığı gibi öncelikli talebimiz halka karşı yürütülen bu haksız savaşın derhal durdurulması, Türkiye halkları adına, demokrasi, özgürlükler adına mücadele eden herkes bu savaşın tarafı olmamalı.


Özel güvenlik bölgeleri ilan edilmesi, iç güvenlik yasası, cenazede canı yanan insanların, feryat figan sözlerinin hakaret sanılıp tutuklanmaları ve bir dizi hukuksuzluk. Anayasa yok, hukuk yok, teamül yok. Katılmamızı istedikleri anayasa gereği tekrarlanacak bir seçimin seçim hükümetinde aslındas bu işleyişin bir devamı olacağı çok açık. Hem halka karşı yürütülen savaş, hem baş gösteren ekonomik kriz.


Bu savaşı durdurmak hepimizin görevi. Barış Bloku'nun hepimizi içine alan, Türkiye halklarının geleceği için çaba sarf eden Blok'un çağrıları önemlidir.


HDP şimdi bu hükümetin devamı olarak gördüğümüz, antidemokratik, kural tanımayan, HDP üzerinde baskı kurmaya çalışan, halka saldırı hükümeti karakteri taşıyan, geçici de olsa bu seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmuyoruz.


DİĞER İKİ İSİM NE YAPACAK?
HDP'den 3 isme teklif gitmişti. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün yaptığı açıklamada " Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda görevlerine başlayacaklar." demişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...