Kılıçdaroğlu bakın nereden aday olacak?

Kılıçdaroğlu bakın nereden aday olacak?

POLİTİKA Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerde İzmir'den aday olacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Partisinin seçim hazırlıkları ve milletvekili aday listesi sorulan Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nin toplanacağını, milletvekili aday listelerini ise cuma günü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunacaklarını belirtti.

"İZMİR'DEN ADAY OLACAĞIM"
Kendisinin İzmir'den mi milletvekili adayı olacağına yönelik soruya da "evet" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, eski genel başkan Deniz Baykal'ın "tekrar aday yapılmayacağı" iddialarına ilişkin şunları söyledi:

"Böyle bir şey söz konusu değil. Seçimle geldi Sayın Baykal da. Seçimle gelen hiçbirisine dokunmayı asla doğru bulmuyoruz. Çünkü partinin üyeleri, delegeleri değil, verdiler çok daha geniş bir taban oy kullandı, geldiler. Dolayısıyla o gazetelerdeki yazıları ben de hayretle okuyorum. Bana sorulmak istendi ben bu soruyu bile doğru dürüst kabul etmedim. Yani niye, hangi gerekçeyle değiştirelim? Ön seçime girmiş, kazanmış, gelmiş listede yerini almış. Kaldı ki onun dışında Sayın Baykal'ın bu partiye büyük hizmetleri vardır. Genel başkanlığımızı yapmıştır. Ön seçimle gelen bir genel başkanı, özel bir yetkiyle alıp tümüyle seçimin dışında bırakmak etik olarak da doğru değildir."

MERKEZ SAĞDAN İSİMLER
"Partisinin milletvekili aday listelerini merkez sağdan gelen isimlerle takviye ettiğinin, buna yönelik de bazı tepkilerin olduğunun" belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Geçmişte kendisini merkez sağda konumlandıran pek çok arkadaş Türkiye'nin durumuna, tabloya, çözümlere, söylemlere ve davranışlara bakıyor ve konumunun CHP içinde olması gerektiğini düşünüyor ve geliyor. Biz de büyük bir keyifle kabul ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...