MHP'den sürpriz karar... Abdulllah Çatlı'nın kızı...

MHP'den sürpriz karar... Abdulllah Çatlı'nın kızı...

POLİTİKA Haberleri

MHP, 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmesi beklenen Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı'yı liste dışı bıraktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 Kasım Genel  Seçimi'nde aday göstereceği isimleri açıkladı. MHP Başkanlık Divanı üyelerinin  tümü aday gösterildi 
 
 Listeye göre, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye'den  birinci sıradan aday oldu. MHP adına Geçici Bakanlar Kurulu'na giren ve Başbakan  Yardımcısı olan Yıldırım Tuğrul Türkeş ile eski TBMM Başkanvekili İstanbul  Milletvekili Meral Akşener, MHP'nin 1 Kasım Genel Seçimi milletvekili aday  listesine giremedi. Türkeş, MHP'nin listesini açıklamasının ardından partiden  istifa ettiğine dair 16 Eylül tarihli yazıyı medya ile paylaştı. 
 
 7 Haziran'da yapılan genel seçimde İstanbul milletvekili olan ancak 1  Kasım Genel Seçimi için adaylık başvurusunda bulunmayan eski bakanlardan Murat  Başesgioğlu da beklendiği gibi listede yer almadı. 
 
Türkeş'in yerine Haberal
 
 MHP'nin aday listesine göre, 7 Haziran'da milletvekili olan 80 kişiden  72'si yerini  korudu. MHP'de Ankara 1. bölge 3. sıradan milletvekili seçilen  Mustafa Erdem de liste dışı kalan milletvekilleri arasında bulunuyor. Başbakan  Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de aday gösterilmemesi üzerine, daha önce 4. sıradan  aday olan ancak seçilemeyen Erkan Haberal ise bu kez Ankara 1. bölge 2. sıradan  aday gösterildi. 
 
Öte yandan, Aydın'da Ali Uzunırmak, Hatay'da Şefik Çirkin, Karabük'te  Durmuş Yalçın, Manisa'da Zeynel Balkız liste dışı kalan isimler arasında  bulunuyor. 
 
Aydın milletvekili Uzunırmak yerine listeye psikolojik danışmanlık  yapan Deniz Depboylu girerken, Hatay milletvekili Çirkin'in yerine birinci  sıradan Mehmet Necmettin Ahrazoğlu aday gösterildi. 
 
Manisa'da ikinci sıradan milletvekili seçilen Balkız'ın yerine Osman  Oktay, Karabük milletvekili Durmuş Yalçın'ın yerine de Adem Kar'a yer verildi. 
 
 Ayrıca, Ekmeleddin İhsanoğlu yine İstanbul'dan, eski Merkez Bankası  Başkanı Durmuş Yılmaz da yine Uşak'tan aday gösterildi. 
 
Başkanlık Divanının tamamı listede 
 
  MHP Başkanlık Divanı'nda yer alan genel başkan yardımcıları, genel  sekreter ve genel sekreter yardımcılarının tamamı milletvekili aday listesinde  yer alıyor. 7 Haziran seçiminde aday gösterilmeyen Genel Sekreter Yardımcısı  Mustafa Hidayet Vahapoğlu, bu kez Ankara 1. bölge 3. sıradan aday gösterildi. 
 
 Geçici Bakanlar Kurulu'nda bakanlık teklifi götürülmesinin ardından  Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İzmir Milletvekili Ahmet Kenan  Tanrıkulu ise yeniden İzmir 2. bölge 1. sıradan aday yapıldı. 
 
 Listeye göre, Şefkat Çetin Ankara 1. bölge 1. sıra, Atila Kaya  İstanbul 3. bölge 1. sıra, Celal Adan İstanbul 2. bölge 2. sıra, Semih Yalçın  İstanbul 1. bölge 1. sıra, Emin Haluk Ayhan Denizli 1. sıra, Mevlüt Karakaya  Adana 1. sıra, Oktay Öztürk Mersin 1. sıra, Sadir Durmaz Yozgat 1. sıra, Ruhsar  Demirel Eskişehir 1. sıra, Zühal Topçu Ankara 1. bölge 1. sıra, İsmet Büyükataman  Bursa 1. sıra, Mustafa Kalaycı Konya 1. sıradan listeye girdi. 
 
Hakkari adayı emekli astsubay 
 
Listeye göre, Osmaniye'de Bahçeli'nin ardından 2. sırada Ruhi Ersoy  yer alırken Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan Zonguldak 1. sıradan  yeniden aday gösterildi. 
 
 Eski diplomat ve milletvekili Gündüz Aktan'ın oğlu Uygar Suphi Aktan,  7 Haziran'da İstanbul'dan milletvekili seçilmişti. Aktan, yeniden İstanbul 1.  bölge 3. sırada yer buldu. 
 
Hakkari'den aday gösterilen Bahçeli'nin fotoğrafçısı Mehmet Ayhan  Günaydın'ın yerine 1. sıradan emekli astsubay Mıktat Kırmıt aday oldu. 
 
Şırnak'ın 1. sıra adayı iş adamı Hakim Zeyrek, 2. sıra adayı ise  korucubaşı Yasin Benek oldu. Iğdır'dan da öğretim üyesi Yakup Kumtepe ile iş  adamı Muharrem Çeçen aday gösterildi. 
 
 Daha önce İstanbul 2. bölge 6. sıradan aday olan MHP İstanbul İl  Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, bu kez İstanbul 2. bölge 4. sıradan aday  gösterildi. 
 
 Trafik kazasında vefat eden eski bakanlardan Adnan Kahveci'nin oğlu  Cihan Kahveci, 7 Haziran seçimleri için İstanbul 1. bölge 8. sıradan olmuştu  ancak bu kez listede yer almadı. 
 
Bir önceki genel seçimde Tunceli 1. sıradan aday olan Eski Tunceli İl  Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Namık Dursun, bu kez listeye giremedi. 
 
Öte yandan MHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan  Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde liste  dışı kaldı. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...