Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Arkasında olanları ortaya çıkaracağız'

/ Kaynak: İHA
'Arkasında olanları ortaya çıkaracağız'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı Belediye Meydanı'nda halka hitap etti. Bugün Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış törenine katıldığını hatırlatan Erdoğan, "Bugün bildiğiniz gibi Çankırı'da Türk-Japon işbirliğiyle kurulan lastik fabrikasının açılışını yaptık ve 540 milyon dolara mal olan fabrika Çankırımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Sizlerle gurur duyuyoruz, aslında bugün 74 tane açılışı yapacaktık fakat son gelişmeler sebebiyle açılış programını iptal ettik. Dedik ki, sadece lastik fabrikasının açılışına gelelim, zira geçen hafta da Japonya'daydık kendileriyle mutabık kaldık ve açılışı yaptık. Tabii bu vesileyle 74 proje, ki bunların toplam tutarı 1 milyar 332 milyon TL yatırım bedeli olan eserler de Çankırı'ya hayırlı olsun. Biz, sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün Çankırı'dan aslında tüm ülkeme milletime, mesajımız şudur, 'Ne olur bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bizim buna ihtiyacımız var. Terörle bu ülkede işbaşına gelmek isteyenlere kanla işbaşına gelmek isteyenlere, siz demokratik yoldan 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum. Zira, bizim yolumuz kan yolu değildir. Bizim yolumuz şiddet yolu değildir, bizim yolumuz sevgi, aşk yoludur. Biz, bu yola böyle çıktık. Böyle yürüdük, yürüyeceğiz. Zira, biz biliyoruz ki birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamayız. Öyle mi? Öyleyse bunun gereğini yapmamız lazım ve hanım kardeşlerimden ricam şudur, siz birlik için, beraberlik için kardeşlik için kapı kapı dolaşarak inanıyorum ki bu birliği, beraberliği kardeşliği yaymalısınız. Zira, biliyorsunuz atalarımızın güzel bir ifadesi var, 'kale içeriden fetih olunur'. İşte bunlar da sizsiniz, bunu siz yaparsanız" ifadelerini kullandı.


"BEN KARŞIMDAKİ GENÇLİĞİ ELİ MOLOTOFLU GENÇLİK OLARAK GÖRMÜYORUM"


"Gençler, sizler de bir şeyi unutmayacaksınız, siz bu milletin geleceğisiniz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben, karşımdaki gençliği tinerci gençlik olarak görmüyorum, o gençliğin de kurtuluşuna çare olacak gençlik olarak görüyorum. Ben karşımdaki gençliği eli molotoflu gençlik olarak görmüyorum, o eli molotoflu olanların kurtuluşuna vesile olacak gençlik olarak görüyorum. Sizler elinde bilgisayarı, kitabıyla geleceğin karanlık gençliğini aydınlatacak gençliksiniz. Birbirinizi, makam ve mevki için değil, sadece Allah için sevin. Ben, önümüzdeki büyüklere söylüyorum, aman hanım kardeşlerimize yardımcı olun. Gençlere sahip çıkalım, destek olalım ve inşallah geleceğin Çankırı'sını da Türkiye'sini de çok daha güçlü kılalım" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Şimdi bugün açılışını yaparken oradaki işçi kardeşlerim bana şunu söyledi, 'Şehir merkezinde buraya 30 kilometre gidiş geliş çok zor'. Fabrikaya yakın bir yerde toplu konut idaresi konut yapamaz mı? Biz de TOKİ başkanı da yanımda ve belediye başkanımız, valimiz dedik ki yer arayışlarını biraz daha hızlandıralım. Fabrikaya yakın bir bölgede hemen yeri bulalım, bir an önce konut inşasına başlayalım. Tabii, oralarda konutlar yapılırsa kiralar da düşer. Biz, sizleri Allah için seviyoruz. Bizi duadan unutmayın. Son terör eyleminin faturasını gördünüz 97 vatandaşımız acımasızca, vahşice öldürüldü. Faillerini bugün yarın çıkaracağız. Terörün iyisi-kötüsü olmaz, terörün tamamı kötüdür. Tespit etmek suretiyle gereği yapılacaktır. Canlı bomba olarak ölenler öldü, gitti, bunların arkasında kim var? Mesele şimdi onu çıkarmak, onları çıkaracağız."


Erdoğan'ın konuşması sık sık kendisini dinleyen vatandaşlar tarafından, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile kesildi. Erdoğan da bu sloganlara "Sağolasınız" diyerek karşılık verdi.
POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...