'Türkiye'nin en büyük zenginliği...'

/ Kaynak: İHA
'Türkiye'nin en büyük zenginliği...'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Hayati Yazıcı, “Türkiye'nin zenginliği, ekonomik potansiyeli ve beşeri kaynağının ötesinde 78 milyon Türkiye vatandaşının kardeşliğidir” dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Hayati Yazıcı, İstanbul'daki Kastamonu Dernekleri tarafından Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti'ye destek gecesine katıldı. Yazıcı'ya AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı Fatma Benli ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da eşlik etti. Gecede konuşan Yazıcı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına, “Biz birlikte Türkiye'yiz. Birlikte AK Parti'yiz” diyerek başlayan eski Bakan Yazıcı, “Biz partimizi yönetirken, ülkemize hizmet üretirken, kolektif akılla birbirimizi tamamlayarak, dayanışma içerisinde Türkiye'yi yönetiyor ve projeleri öyle icra ediyoruz. 786 bin kilometre kare ortak vatanımız var, bu hepimizindir. 78 milyon vatandaşın her birinindir. Bu vatan topraklarında, etnik mensubiyeti, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan her vatandaşın eşit payı ve hakkı vardır. Biz halktan emaneti aldığımız 3 Kasım 2002'den bu yana hiçbir zaman halkın gündemi ile hükümetin gündemini ayrıştırmadık. Sizin gündeminiz neyse ülkenin gündemi de o olacak dedik. Bu bizim günlük çalışma defterimizin başında talimat olarak yer alır. Popülizme kaçmadık. Yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmadık. Yapacaklarımızı imkanlara baktık, planladık ve icraata döktük” dedi.
AK Parti'li Yazıcı, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini belirterek, “Devletin en önemli görevi vatandaşının yaşama hakkını sağlamaktır. Onun için insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Teröristler eline silah almış, patlayıcı madde temin etmiş, güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın hayat bütünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik her türlü eylemler icra ediyorsa bizim yapacağımız iş o eylemciyi bertaraf etmektir. Devletin vatandaşının yaşam hakkını sağlamak gibi bir görevi vardır. İnşallah tek bir terörist kalmayıncaya kadar devletimiz terörle sürdürmekte olduğumuz mücadeleyi sonuna kadar etkin bir biçimde sürdürecektir” diye konuştu.
"KÜRT KARDEŞLERİMİZ AYRI, TERÖRİSTLER AYRIDIR"
Kürt vatandaşlarla teröristlerin karıştırılmaması gerektiğini de vurgulayan Yazıcı, “Kürt kardeşlerimiz ayrı, teröristler ayrıdır. Bu noktada tuzağa düşmeyelim. Teröristlerin içinde çok değişik maşalar ve değişik uzantılar var. Yapısı çok farklıdır. Bulunduğumuz coğrafya nedeniyle Türkiye'nin başına musallat olan terör örgütlerini destekleyen iç ve dış düşmanlar var. Kürt kardeşlerimizi elbette bunlardan ayrı tutacağız. Çünkü bizim en büyük zenginliğimiz, ekonomik potansiyelimizin ve beşeri kaynağımızın ötesinde 78 milyon insanımızın kardeşliğidir” dedi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...