Sandığa gidin, tuzakları bozun

Sandığa gidin, tuzakları bozun

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu, 'Terörün ardındaki odakların tek hedefi, ülkemizin güçsüz olmasıdır. Geleceğinizi ipotek altına almak istiyorlar.' dedi.

K Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Genç insan zamana uymayanı, statükoyu peşinen reddeder. Statükoların arkasına saklanan gücü hiçbir zaman hayatınızda egemen kılmayın” dedi. Davutoğlu, Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde, “Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor” etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Benden ders alan öğrenciler bilir, hep onlara şunu söylemişimdir. Biz bir serüvene şimdi başlıyoruz. Birlikte el ele yürüyeceğiz. Sizler benden bir şey öğreneceksiniz, ben sizlerin enerjinizden bir şeyler alacağım. Bir hocanın kalitesi yetiştirdiği öğrencilerin kalitesiyle ölçülür. Ben sizden beni tekrar etmenizi değil beni tekrar ettikten ve benden öğrendikten sonra beni geçmenizi bekliyorum” diye konuştu. “Güç, ahlakla bezendiği zaman derinlik kazanır. Ahlaktan soyutlanmış bir güç, ahlaktan soyutlanmış güce dayalı bir statükodan daha çirkini, daha yozlaştırıcısı yoktur” diyen Başbakan, “Statükoyu gördüğünüzde, o statükoyu savunanlara karşı vereceğiniz mücadelede devrimci bir ruhla, değiştirici bir özle ama sadece ve sadece ahlaki bir özle hareket edin” dedi. Gençlerin, hukukun ve adaletsizliğin tam karşısında yer alması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, son neferine kadar adaleti savunmak için fedakarlık etmeye hazır olmayan bir siyasi hareketin geleceğe hiçbir şey söyleyemeyeceğini anlattı. 
AYDINLIK GELECEK İÇİN
Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
“Umutların azaldığı, ülkenin çok zayıfladığı bir noktada AK Parti, milletimizin gücü olarak siyaset sahnesine çıktı. Siyaset gençleşti, güç ve enerji kazandı. Gençlerimizin daha aydınlık bir Türkiye'de yaşaması için bütün gücümüzle gayret sarf ettik. Ülkemize kurulan tuzakların, terör şebekelerinin ardındaki karanlık odakların tek hedefi ülkemizin güçsüz olması, dolayısıyla senin güçsüz, geleceğinin karanlık olmasıdır. Senin ve kuşağının geleceğini ipotek altına almak istiyorlar. Senden, şunu istiyorum; Türkiye'nin gücüne güç, itibarına itibar katan AK Parti'ye oy vererek, bu tuzağı boz, ülkemizin geleceği ile kendi geleceğini kendin aydınlat. Zira sen ülkemizin yarınısın, geleceğimizin umudusun ve dinamizmimizin kaynağısın. Senden mutlak sandık başına gitmeni, temel vatandaşlık hakkın olan oy verme hakkını kullanmanı istiyorum. Kararın hayırlı olsun. 1 Kasım'dan sonra da Türkiye'nin yoluna tek başına istikrarlı bir yönetimle devam etmesinin ne kadar gerekli olduğu ortada. Türkiye'nin en büyük partisi olan AK Parti'nin hizmetlerini sürdürmesi, demokratik istikrarının devam edebilmesi için bu bir zarurettir. Büyük Türkiye'nin büyük enerjisini zayi edecek küçük hesaplara tahammülümüz yok. Daha yapacak çok işimiz var.”
RÜYALARINIZA SINIR KOYMAYIN
Başbakan Davutoğlu, Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki buluşmada gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Günlük hayatta sosyal aktivitelerin içinde olun. 2040 Türkiyesinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yetişin. Rüyalarınıza hiç sınır koymayın. Bu bölge, Ortadoğu, Kafkasya, Orta Asya, Balkanlar, bütün insanlık için hayallerimiz var. Uykumuzu kaçıran rüyalarımız var, hayalleri, rüyaları olmayanlar utansın. Rabbine dönüp 'bize kudret ver ki şu adaletsizlikleri düzeltelim' diyemeyenler utansın.”
10 MADDELİK MÜJDE PAKETİ?
Başbakan Davutoğlu, dünkü Malatya mitinginde Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi'ni açıkladı. 10 maddelik pakette şunlar yer alıyor. Öğrenci bursları 400 liraya çıkacak. Askeri öğrencilerin harçlıkları 2 katına yükselecek. Şubatta 30 bin öğretmen atanacak. Muhtar maaşları asgari ücrete endekslenecek. Gençlerin genel sağlık sigortası borçları tamamen silinecek. Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artacak. 65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanan tüm yaşlılar, kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek.  Er ve erbaşların harçlığı 3 katına çıkacak. Astsubayların emeklilik intibakı sağlanacak. Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine yükselecek. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...