Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O tablolara Erdoğan da eklendi

O tablolara Erdoğan da eklendi

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları tablolarına 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresi de eklendi

Atatürk'ün, 1933'te Jean Weinberg tarafından yapılan tablosu arşivden seçildi. Diğer cumhurbaşkanlarının tabloları ise seçilen fotoğraflar üzerinden, Türkiye'de yaşayan Azeri asıllı ressam Cevad Süleymanpur tarafından yapıldı.                                                     Tablolar, ilk kez 29 Ekim Salı akşamı Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu sırasında sergilendi.                                                                                                                                                  
Cumhurbaşkanlığı'nın Çankaya'dan Beştepe'deki Külliye'ye taşınması sırasında tablolar da taşındı ve bugün resepsiyonların verildiği yeşil mermerleriyle bilinen salondan Cumhurbaşkanlığı makamına çıkılan merdivenlerin iki yanına yerleştirildi.
 
Külliye'ye taşınma işleminin tamamlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tablosunu yapması için ressam Süleymanpur'la görüşüldü. Erdoğan'ın özel fotoğrafları çekildi ve onay verdiği fotoğraf üzerinden tablosu yapıldı. 
Tablonun 1,5 ay kadar önce duvardaki yerine asıldığı öğrenildi.
 O tablolara Erdoğan da eklendi
Erdoğan'ın tablosunda, özgüveni ve kişisel ilişkilerindeki btutumunu yansıtan duruşu ve gülümsemesi dikkat çekiyor



STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...