İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar

İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın G20 gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları:


G20'de bir yıllık görev süresinde birçok yeniliğe imza attı Türkiye. Birçok toplantı yapıldı. Bu dönemde 3 başlığı öne çıkardık ve bu 3 başlık G20 Zirvesi'nde de gündeme gelecek.


Küresel ekonomi birçok sınamayla karşı karşıya. Bunun yanında kadın ayrımcılığına karşı da mücadele ediyoruz. Bu çerçevede Kadın20'yi kurduk. Bu gelecek yıllarda da devam edecek.


Türkiye bir ilke imza atarak Küresel KOBİ Forumu kuruldu. Bu çerçevede KOBİ'lerin ayakta tutulabilmesi için görüşmeler yapıldı.


Bu dönemde enerji meselesini ele aldık. Enerji Bakanları ilk defa bir araya geldi.


Az gelişmiş ülkelerin sınıf atlaması için toplantılarda görüşmeler yapıldı.


G20 ülkelerinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde 2 trilyon dolar, yüzde 2,1 oranında katkı sağlanması beklenmektedir. Bunların belirlenmesi için bir mekanizma da kuruldu.


ERDOĞAN AY SONU FRANSA'DA OLACAK


Türkiye'nin dönem başkanlığında 6 grup kuruldu. Genç20, Kadın20, STK20, Düşünce Kuruşları20, Emek20, Girişimci20 grupları meydana getirildi. Bu akşam da Sayın Cumhurbaşkanı bu açılım gruplarıyla bir araya gelecek.


İklim değişikliği ile ilgili görüşmeler de etraflı bir şekilde görüşülecek. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız bir telekonferansa katıldı, bu ayın sonunda da Fransa'da iklim zirvesinde olacak. İklim konusu G20 Zirvesi'nde de detaylı bir şekilde görüşülecek.


SORU-CEVAP


Erdoğan-Obama-Putin görüşmesi olacak mı?


Cumhurbaşkanımız bütün liderlerle ikili görüşme yapacak. Ama zaman el verdiği sürece zirveye katılan bütün liderlerle birarada olacak ve görüşmeler gerçekleştirilecek.


Suriye konusu ve diğer meseleler masaya yatırılacak ama üçlü görüşme hakkında bir gelişme yok farklı bir şey söylersek spekülasyonlara yol açmış oluruz.


Güvenlik noktasında bütün tedbirler alındı. Belek'te son derece güvenli bir bölgede bu zirveyi başarılı bir şekilde yapılacağına inanıyoruz.


Japon Başbakanı'yla 13'ünde bir görüşme planlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 14'ü akşamı bir yemek verecek.


Suriye konusunda, sınır güvenliği, DAEŞ konusunda tavrımız belli. Bu konular da görüşülecek. Viyana sürecini önemsiyoruz. Viyana'da gördüğüm tablo bizim için sevindirici. G20'de Suriye meselesini çözeceğiz diye kimse bir beklenti içine girmesin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...