Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barzani ile Erdoğan görüştü

Düzenleyen:
Barzani ile Erdoğan görüştü

POLİTİKA Haberleri

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Ankara'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1 saat 10 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani; Türk askerinin Başika kampına sevkine karşı Irak yönetiminin sert tepki gösterdiği, terör örgütleri IŞİD ve PKK ile mücadelenin öne çıktığı bir süreçte Ankara'ya önemli bir zayarette bulundu.
Barzani uçaktan iner inmez bildirilen programın aksine MİT müsteşarı Hakan Fidan'la görüşmeye gitti.
 
DÜNYAYA MESAJ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’yi kabulünde ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beştepe’deki kabulde, terörle mücadelenin ve bu konudaki işbirliğinin bölgenin istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, DAİŞ ve PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye’nin kararlılığına değinerek, DAİŞ’le mücadele konusunda Uluslararası Koalisyona sağlanan katkılar üzerinde de durduğu öğrenildi. Tarafların, Türkmenler, Kürtler ve Arapların bölgede uyum ve barış içinde yaşamalarını teşvik için özen gösterilmesinin yanı sıra, Irak’ın huzuru açısından mezhep çatışmasını körükleyici tutumlardan kaçınılması gerektiğine dikkati çektikleri kaydedildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...