Davutoğlu net konuştu!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Davutoğlu net konuştu!

POLİTİKA Haberleri  / iha

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Mustafa Aliş Hacı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye zorlu bir mücadelenin içinden geçiyor. Ama bu mücadelede hiçbir zaman teröre ve teröristlerin istediği, arzu ettiği bir ortama düşülmeyecektir" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Mustafa Aliş Hacı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada baş müftülüğü ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, bugün gerçekleştirdiği görüşmeleri anlattı. Başbakan Davutoğlu Bulgaristan’da bulunan soydaşların komşuluk ilişkilerinin köprüleri olduğunu ifade ederek, onların Bulgaristan’daki huzuru, insani özgürlüklerden yararlanmalarının İki ülke arasında dostluğa katkıda bulunduğunu belirtti. Bulgaristan’daki soydaşların komünist dönemin son yıllarında çok acılar çektiğini belirten Davutoğlu, daha sonra soğuk savaş sonrası döneminde hiçbir etnik ve dini çatışmanın yaşanmadığını bunda soydaşların yapıcı tutumu, Bulgaristanlı yönetiminin insan haklarını saygı gösteren tavrı ve Bulgaristan-Türkiye dostluğunun katkı sağladığını bildirdi. Davutoğlu, yapılan görüşmelerde Bulgaristan’daki soydaşların dini hak ve özgürlüklerin korunması konusunda ortak bir mutabakata varıldığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu son dönemde aşırı akımlara karşı Müslümanlığı temsil etmediği halde, Müslümanları temsil gibi tavır takınan terör örgütlerine karşı gerekse Avrupa’da camilere saldıran aşırı akımlara karşı Türkiye ve Bulgaristan’ın birlikte toleransı, müsamahayı, karşılıklı hoşgörüyü öne çıkaran bir tavır içinde olduklarını belirtti. Bulgaristan’daki soydaşların Bulgaristan’da ve Avrupa’da İslam’ın en güzel temsilcileri olduğunu ifade eden Başbakan, “Bu ülkede hiçbir eşit vatandaşın dini, ırkı, mezhebi, etnisitesi dolayısıyla dışlanmaması hepimiz için önemli bir temenni ve uygulanması gereken bir prensiptir” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da şehit edilen 3 polisin için başsağlığı dileyerek, “Türkiye zorlu bir mücadelenin içinden geçiyor. Ama bu mücadelede hiçbir zaman teröre ve teröristlerin istediği, arzu ettiği bir ortama düşülmeyecektir. Bunların tuzaklarına düşülmeyecek. Gerekli bütün mücadeleyi bütün toplum sathında ve ülke sathında yürüteceğiz. Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...