3 kıtada mekik dokuyacak

Düzenleyen:
3 kıtada mekik dokuyacak

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, Şili, Peru ve Ekvador’un ardından üç Afrika ülkesini ziyaret edecek. 31 Mart’ta da Nükleer Güvenlik Zirvesine katılmak için ABD’ye gidecek.

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kıtalar arası mekik dokumaya hazırlanıyor. Erdoğan ilk olarak ocak ayının sonunda Şili, Peru ve Ekvador’dan oluşan Güney Amerika turuna çıkacak. Erdoğan’ın Şili ziyareti sırasında iki ülke arasındaki 300 milyon dolarlık dış ticaret hacminin ilk aşamada iki katına çıkarılması öngörülüyor.  Aynı şekilde Türkiye-Peru arasındaki 220 milyon dolarlık dış ticaretin hacminin önce ikiye daha sonra da üçe katlanması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Afrika ile Ortaklık’ politikası çerçevesinde de şubat ayında beraberindeki çok sayıda bakan, bürokrat ve işadamıyla birlikte Gana ve Gabon’un da aralarında bulunduğu ülkelere gideceği vurgulanıyor. Afrika’ya yönelik stratejisini kazan-kazan politikası ve karşılıklı işbirliğine dayandıran Türkiye’nin emekleri meyvelerini vermiş ve Afrika kıtası ile ticaret hacmimiz 2003 yılında 5,47 milyar dolar iken, bu rakam 2014 yılında 4 katlık bir artışla 23,4 milyar doları aştı.
Erdoğan Afrika kıtasındaki ziyaretlerinin ardından rotayı bu kez yine Amerika kıtasına çevirecek. Bu kez ABD’yi ziyaret edecek olan Erdoğan 31 Mart’ta da Nükleer Güvenlik Zirvesine katılmak için Washington’a gidecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...