HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ahmet Davutoğlu Berlin’e gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Ahmet Davutoğlu Berlin’e gidiyor
Ahmet Davutoğlu, Berlin, , Haber

POLİTİKA Haberleri  / iHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Hükümetlerarası İstişareleri’nin ilk toplantısına katılmak üzere 22 Ocak 2016 tarihinde Berlin’i ziyaret edecek.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye-AFC Hükümetlerarası İstişare mekanizmasının, Başbakan Davutoğlu’nun 11-12 Ocak 2015 tarihlerinde Berlin’i ve Şansölye Angela Merkel’in 18 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’u ziyaretleri vesilesiyle Başbakan ile Şansölye Merkel arasında varılan mutabakat uyarınca tesis edildiği ve ilk toplantının Ocak 2016 ayında Berlin’de düzenlenmesi kararlaştırıldığı hatırlatıldı.

Hükümetlerarası İstişareler’de ikili ilişkilerin kapsamlı şekilde gözden geçirileceği vurgulanarak, "Ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacaktır. Ekonomi, yatırımlar, dış politika, savunma, göç yönetimi ve terörizmle mücadele alanlarında mevcut işbirliğinin güçlendirilmesi ve yeni işbirliği alanlarının tespiti hususlarında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir" denildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...