Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Koç ile son anısını anlattı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Koç ile son anısını anlattı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatından bir gün önce kendisini ziyaret eden Mustafa Koç için, " Son akşam beraberdik. Şakalaştık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle; 

Barış ve Kardeşlik Bakanlığı önerisi geldi ben bu öneriye karşı hocalarımıza şunu söyledim, biz zaten bu süreci demokratik, milli birlik ve kardeşlik, çözüm süreci olarak değerlendirdik. Zaten milli birlik ve kardeşlik projenin içreği ne ise kurulacak bakanlığın içeriği bu olur. O bakanlıkta yapacağınız şeyi biz zaten proje kapsamında yürütüyoruz. Hükümetimizin gündeminde böyle bir şeyi olduğu kulağıma gelmedi. Benimle istişare edildiğinde gerek olmadığını söylerim. Bugün ABD 14 bakanlıkta yönetiliyor, biz de bir ara 35 bakanlık vardı, ben başbakan olunca 25'e indirdik. 

BUNLARIN HEPSİ DEDİKODUDUR

Irak sınırında Akdeniz'e kadar olan bölümünde farklı bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceğimiz gerçeği var. Bunun için koalisyon güçleriyle yaptığımız şeyler var. Rusya'nın yaptığı bazı şeyler kulağımıza geliyor. Bu konuda hassasız. Sürekli koalisyon güçlerine PKK, DAEŞ, PYD'nin birbirinden farkı yok diyoruz. Yarın bunları sayın Biden'la görüşeceğiz.PYD'nin Fırat'ın batısına geçtiği sözlerinin hepsi dedikodudur.  

KANAATİM KABULDEN YANADIR

Leyla Zana'nın böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu paylaştık. Arkadaşlarımız konuyla ilgili değerlendirme yapıyor. Bunun neticesinde, kanaatim kabulden yanadır. 

Kader planı işliyor. Yaşa falan bakmıyor. Ne bir an ileri, ne bir an geri. Bir gün önce iki kardeş Mustafa ve Ali Bey bendeydiler. Hatta şakalaştık. Kilo verme meselesini konuştuk. Hatta latife yaptım 'Ne yaptın alkolu azalttın mı' diye 'azalttım' dedi, 'hepten bırak' dedim. Sayın Koç'un gerek savunma sanayiine yönelik, komşu ülkelerle yapılacak ticari ilişkileri konuştuk. Bu sürece yönelik de daha neler yapılabilir noktasında özellikle Altay tankı projesini onlara vermiştik, onları konuştuk. 

TELEVİZYONU AÇTIĞIMDA ŞOK OLDUM

Sabah kalkıp televizyonu açtığımda bu haberi görünce doğrusu ben de şok oldum. Anında Ali Bey'i aradım, Rahmi Bey de yanındaydı. Kendilerini Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Gerçekten Türk sanayisinde son 12-13 yılda Koç Grubu'nda olumlu performans sergilediler. Kendilerine rahmet temennisinden başka bir şeyimiz yok. Pazar günü inşallah defnedeceğiz, biz de cenaze merasiminde bulunacağız. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...