Her yol istanbul’a çıkacak

Düzenleyen:
Her yol  istanbul’a çıkacak

POLİTİKA Haberleri

“Bütün kara, demir ve hava yolları İstanbul’da birleşecek. İpek Yolu’nun modern hâlini oluşturuyoruz.”

Lahey’de düzenlenen Yatırım Forumu çerçevesinde yatırımcılarla görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’u finans merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Davutoğlu, “Bütün kara yolları, demir yolları ve hava yolları İstanbul’da birleşecek. Romalıların dediği gibi, her yol İstanbul’a çıkacak” dedi. Şirket merkezi ya da şubesi İstanbul’da bulunanların uçak değiştirme sıkıntısı bulunmayacağına ve 3. havalimanının getireceği diğer avantajlara değinen Davutoğlu, “Ayrıca Çin’den Kazakistan’a, oradan Bakü’ye, oradan Gürcistan’a, oradan da Marmaray ile birlikte Avrupa üzerinden Londra’ya kadar gidebilecek hat oluşuyor. Bakü-Tiflis-Kars demir yolunu tamamladığımızda İpek Yolu’nun modern halini oluşturmuş olacağız. Hızlı trenle ilgili çok büyük planlarımız var. Türkiye bugün yatırım için en güvenli ve en kârlı yerlerden biri. Şimdiye kadar ‘kazan-kazan’ durumu vardı, bunu ‘daha fazla kazan-kazan’ durumuna çevirmek istiyoruz. Dünyadaki ilk 10 büyük ekonomi arasında olmak istiyoruz” diye konuştu.
 Hollandalı mevkiidaşı Mark Rutte ile de görüşen Davutoğlu, düzenlenen ortak basın toplantısında ise Suriye konusuna temas etti. PYD’yi terör örgütü görmeyen ABD’yi eleştiren Davutoğlu şunları kaydetti: “Rejim tarafından barbarca yapılan saldırılardan, DEAŞ teröründen ve son olarak Rusya’nın uluslararası hukuku çiğneyen barbarca saldırılarından kaçan insanların sığındığı bir ülke Türkiye. Eğer birisi PYD ve YPG’nin terör örgütü olmadığını söylüyorsa ya Ortadoğu’daki gerçeklikten ya Irak’tan Sincar üzerinden Suriye’ye sağlanan destekten ya Kandil’de eğitilen Suriyeli, PYD’li teröristlerden habersiz demektir. Eğer birisi ‘PKK terör örgütüdür, ama YPG terör örgütü değildir’ diyorsa eldeki bu istihbaratlara rağmen o zaman biz bir samimiyet sorgulaması yaparız.”
“ESAD’IN KİMYASALI  VAR”
Başbakan,  Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü ile Lahey’de yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Suriye’de başka kimyasal silah stokları olabileceğine ilişkin bazı bulgular ve istihbarat raporları var. Bu beş yıldır büyük bir insani trajedi yaşayan Suriye halkı için büyük bir tehlikedir” dedi. Başbakan, Türkiye’nin, Suriye’deki kimyasal silah stoğuna ilişkin istihbarat raporlarını takip etmeyi sürdüreceğini de kaydetti.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...