Erdoğan Anayasa Mahkemesi kararını topa tuttu

Düzenleyen:
Erdoğan Anayasa Mahkemesi kararını topa tuttu

POLİTİKA Haberleri

Can Dündar olayının ifade özgürlüğü olmadığını, konunun casusluk davası olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı: O kararı kabul etmek zorunda değilim. Bize yapılan iftiralara ve saldırılara karşı seyirci kalmayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlete karşı yapılan casusluğun ifade özgürlüğüyle açıklanamayacağını söyledi. Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gine’yi kapsayan Batı Afrika turu öncesinde Atatürk Havalimanı’ndan gazetecilere demeç veren Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem’in yargılandığı davaya temas ederek, “Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından, uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır. Biz bakar kör olmak durumunda değiliz, bazı gerçekleri çok açık, net görmeliyiz” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin Dündar ve Gül’ün tahliye edilmesi yönündeki kararını eleştiren Cumhurbaşkanı, “Bu karara sadece sessiz kalırım o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim, verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Niye? Çünkü ortada bir gerçek var. Bakın bu bir beraat kararı değildir, bu bir tahliye kararıdır” diye konuştu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme, kararında direnebilirdi. Eğer kararında direnmiş olsaydı bu bireysel başvuru veyahut Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar boşa çıkacak ya da şu anda tahliye edilmiş olan bu kişiler, AİHM’e gideceklerdi. AİHM’e gittikleri zamanda oradan alacakları netice bellidir. Fakat bu süreç, bu şekilde atılan adımlar bana göre doğru adımlar değildir. Dünyanın hiçbir yerinde de medyaya sınırsız özgürlük yoktur. Bu haberlerde, bu ülkenin başbakanına, cumhurbaşkanına her türlü saldırı vardır. Basın mensubu yazılı görsel, kalkacak cumhurbaşkanına istediği gibi saldıracak, iftira oyunlarının içerisine gerecek, biz buna seyirci kalacağız. Böyle bir şey söz konusu olamaz.”
PYD/YPG’nin Suriye’nin kuzeyde sağlamak istediği koridoru birilerinin desteklediğini de ifade eden Erdoğan, “Türkiye olarak böyle bir koridorun oluşmasına imkân veremeyeceğimizi daha önce söyledik. Çünkü orada oluşacak böyle bir terörist koridoru, bizim için her an bir sıkıntıdır, tehlikedir. Buna fırsat veremeyeceğimizi tüm dostlarımıza söyledik. Özellikle koalisyon güçleriyle bunu paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. Batı Suriye’de, Lazkiye, kuzeyinde ve güneyinde istenen bir butik devlet anlayışı var. Bu devleti de kimlerin, kimler için kurmak istediğini daha önce de söylemiştim. Bu gayretler inşallah gerçekleşmeyecek” dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...