Bozdağ'dan fezleke değerlendirmesi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bozdağ'dan fezleke değerlendirmesi

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Yasama dokunulmazlığı milletvekillerinin terör örgütlerinin üyesi gibi çalışsın diye konulmamıştır. Yasama dokunulmazlığı milletvekilleri bu zırha bürünerek istediği suçu istediği şekilde işlesin diye de verilmemiştir” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, HDP’li milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ile ilgili düzenlenen fezlekeleri katıldığı bir programda değerlendirdi. Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM’ye AK Parti ile ilgili 40, CHP ile ilgili 149, MHP ile ilgili 15, HDP ile ilgili 347 fezleke gönderildiğini açıklayan Özdağ, HDP milletvekillerinin kat ve kat üstünde fezleke olduğunu ve bir milletvekili hakkında birden fazla fezleke olduğunu söyledi.

“DOKUNULMAZLIK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ GİBİ ÇALIŞSIN DİYE VERİLMEDİ”

Milletvekillerinin dokunulmazlık haklarının, yasama ve denetim faaliyetini her türlü baskıdan, korkudan ve tehditten özgürce yerine getirilebilmesi için verildiğini belirten Özdağ, “Yasama dokunulmazlığı milletvekillerinin terör örgütlerinin üyesi gibi çalışsın diye konulmamıştır. Yasama dokunulmazlığı milletvekilleri bu zırha bürünerek istediği suçu istediği şekilde işlesin diye de verilmemiştir. Bir milletvekili alenen suç işliyorsa ve terör suçu veya toplumun, yasaların kabul etmeyeceği bir suç işliyorsa ve bu suç işleme konusunda kendisine herhangi bir kayıtta görmüyorsa. o zaman bununla ilgili toplumun bakışı da farklı olur, yasaların bakışı da farklı olur” eleştirisinde bulundu.

Bir milletvekilinin güvenlik güçlerinin operasyon yaptığı sırada teröristler ile beraber çıktığını hatırlatan Özdağ, şunları kaydetti:

“Bir milletvekili geçen günlerde güvenlik güçlerinin operasyon yaptığı sırada, güvenlik güçlerine ateş açılan, güvenlik güçlerinin de karşılık verdiği bir evde teröristlerle beraber bir milletvekili çıkıyor. Şimdi bu milletvekili orada ne iş yapıyor? Teröristlerle beraber güvenlik güçlerine ateş etti mi etmedi mi onu bilemiyoruz. Bugün Türkiye kamuoyunun sorması lazım değil mi? Sen terörist misin yoksa milletin temsilcisi bir milletvekili misin? Milletin temsilcisi bir milletvekili isen bu devlete, bu millete karşı kurşun sıkan teröristlerle ne işin var. Bir başka milletvekili yine yanında teröristler, yanında silahlar suçüstü halinde yakalanıyor. Şimdi bunlar yasanın hoş gördüğü şeyler değil. Hiç kimse milletvekili dokunulmazlığını, milletvekilinin suç işleme hakkı ve özgürlüğü olarak göremez, görmemesi lazım."

“NE İŞİN VAR SENİN TERÖRİST İLE AYNI EVDE”

Bütün partilerin anayasanın tanıdığı kapsam dışında hareket edenlerle ilgili ortak tavır sergilemesi gerektiğini ifade eden Özdağ, “Buna dokunursak kıyamet kopar, buna olursa öyle olur değil. Demesi lazım ki sen teröristler ile güvenlik güçlerinin çatışma yaptığı bir yerde teröristler ile aynı yerde nasıl bulunuyorsun? Orada ateş ettin mi etmedin mi? Ne işin var senin orada. Silahlar ile yakalanan birine bu silahlar milletvekilinin yanında ne geziyor herkes demesi lazım. AK Parti’ye muhalefet olsun diye bazı çevreler bunları görmezden geliyor, eleştirmek dahi istemiyor. Kamuoyuna baktığımızda iktidar karşıtlığı, iktidar düşmanlığı bazı insanların doğru yerde durmasını engellemektedir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...