Davutoğlu: Sur’da temizlik Nevruza kalmaz

Düzenleyen:
Davutoğlu: Sur’da temizlik Nevruza kalmaz

POLİTİKA Haberleri

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonların daha fazla uzamayacağını söyleyen Davutoğlu, “Nevruza kalmaz, birkaç gün içerisinde biter” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör operasyonlarından AYM’nin hak ihlali kararına, Zaman’a kayyum tayin edilmesinden paralel yapı tutuklamalarına kadar birçok hususta çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dün a Haber’de yayınlanan bir programda konuşan Başbakan, PKK’ya yönelik operasyonların ne zaman biteceğine dair soruya “Sur’da çok kısa sürede bitecek, çok az kaldı. Nevruza kalmaz, birkaç gün içinde biter” diye cevap verdi. Davutoğlu Brüksel’deki Türkiye- AB Zirvesi’ne gitmeden önceki konuşmalarında özetle şunları söyledi:
ZAMAN GAZETESİ: “Bu hukuki bir süreçtir. Basın özgürlüğü konusunda Türkiye’de kimsenin şüphesi olmamalıdır. Basın faaliyeti ve basın faaliyetini örterek yapılan başka faaliyetler arasındaki ayrımı da hepimiz yapmalıyız. Burada söz konusu olan bir basın faaliyeti değil, iktidara gelmiş hükümete yürütülen bir operasyonun neticesinde gelinen noktadır. Paralel yapının kara para aklama da dahil birçok işlemi söz konusu olduğu bir hukuki iddianame var. Bu sürecin yürütücüsü yargı organlarıdır. Fethullah Gülen’in iadesi hususunda ise yeni bir gelişme yok.”
AYM’NİN KARARI: “Esasta Türkiye’nin Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım faaliyetinin devlet yapılarına sızmış bazı çeteler tarafından engellenmesi ve bunun basına verilmek suretiyle Türkiye hakkında bir karalama faaliyetinin yürütülmesi var. Bunun bir casusluk faaliyeti olduğu konusunda şüphemiz yok. Onunla ilgili hukuki süreç işliyor. Bu süreç işlerken provokatif bir yayın yapılıyor. Bu açık şekilde devlet sırlarını ifşa etmektir. Bu konuda Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru tutuklu yargılanma ile ilgili olabilir. Bu bireysel başvuru konusu olabilir ama AYM kendini asli mahkemenin yerine koyarak ‘bu bir basın özgürlüğü meselesidir’ gibi bir yargıda bulunamaz. Bizim kanaatimiz bu. AYM yetki aşımı yaptı.” 
OPERASYONLAR: “Bölgedeki operasyonun uzun sürmesinin sebebi, halk ile teröristin ayrılmasındaki zorluk. Şehidimizin evine gittiğimizde gördük, daracık sokaklar. O daracık sokaklarda yaşayan insanları ayırt edebilmek, kimin terörist, kimin masum halk olduğunu ayırt edebilmek için çok yavaş hareket etmek gerekiyor. Operasyonlar bitince Sur’da daha geniş bir yeniden inşa faaliyeti yapacağız.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...