Erdoğan: Şehitlerimize karşı mahcup olmayacağız

Düzenleyen:
Erdoğan: Şehitlerimize karşı mahcup olmayacağız

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı: Nereye kaçarsanız kaçın bu şehitlerin bedelini ödeyeceksiniz, bunun lamı cimi yok. Teröre karşı ‘millet koalisyonuna’ ihtiyacımız var. Gelin bu büyük mutabakatı sağlayalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör odaklarından yaptıkları tüm eylemlerin hesabının mutlaka sorulacağını söyledi. Erdoğan, Arnavutluk İşkodra Şeyh Şamia Lisesi ve restorasyonu tamamlanan Kosova Emin Paşa Cami’nin açılış töreni bağlantısında ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 22’nci Muhtarlar Toplantısı’nda terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir tarafta 2023 hedeflerimizle 2053 ve 2071 vizyonumuzla yeni Türkiye var, diğer tarafta terör örgütlerinin, içeride ve dışarıda onları destekleyen tüm güçlerin hayali olan, karanlık Türkiye fotoğrafı var. PKK bir araç, taşerondur, aynı şekilde DAEŞ sadece bir projedir. Hepsinin amacı aynı olan terör örgütleri birer piyondur. Suriye ve Irak’taki gelişmeler madalyonun sadece bir yüzüdür. Eğer Türkiye bugün kendisine dikte edilen bölgesel ve küresel politikaları boynunu eğip, yerine getiren bir ülke olsaydı, belki bu hadiseleri yaşamıyor olacaktık.”
KANDİL’LE AYNI KAFADALAR
“Kızılay’da bomba patlatarak, rastgele, insanların ölümüne yol açan terör örgütünün demokrasiyle en küçük ilişkisi olabilir mi? Buna rağmen terör örgütü yöneticisiyle aynı dili kullanmaktan çekinmeyenlere, terörist demeyeceğiz de ne diyeceğiz? Şimdi birileri diyor ki, ‘Erdoğan, Türkiye’nin başından giderse terör biter, demokrasi gelir. Kim diyor? Kandil. Başka kim diyor? Amerika’daki, Avrupa’daki birtakım medya kuruluşları ve eski diplomatlar. Ülkemizdeki birtakım aklıevveller. Aslında bunların hepsi aynı yerden beslenen, aynı projede görevli olan kişilerdir. Peki gerçekten de Erdoğan gidince Türkiye’de terör biter, ülkeye demokrasi gelir mi? Terör örgütü, amacının sadece belirli şehirlerimizi ülkemizden koparmak değil Türkiye’yi topyekun ele geçirmek olduğunu açıkça söylemiyor mu? Peki 2002’den önce Türkiye’de terör yok muydu? Onu nasıl izah edeceksiniz? PKK, PYD ve YPG’nin ellerinden Rus, Batı, Amerikan silahları çıkıyor. PKK’yı yasaklamalarına rağmen AB üyesi ülkelerde bunlar cirit atıyorlar, para kaynakları oralarda. Oralardan destekleniyorlar. Ankara’daki bütün terör olaylarından sonra aradılar, ‘Başınız sağ olsun’, güzel de Anadolu’da enteresan bir söz vardır, ‘Baban öldü başın sağ olsun’, arkadan bir ifade ‘Babasız başı ne yapayım’ diye.”
TERÖRİSTE MECLİSTE YER YOK
“Emniyet güçlerine, savcılara, hakimlere, terörle etkin mücadele etmelerini sağlayacak her türlü yasal ve teknik imkanının sağlanması önemlidir. Meclis de, dokunulmazlıklar için adımını süratle atmalıdır. Ortaya ilke koymalıyız. Bunlara karşı parlamento eğer gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet ve bu tarih, bu parlamentodan hesap sorar. Şehitler hesabını sorar.”
KANDİL’E KADAR PEŞİNİZDEYİZ
“Suriye’de istediğini elde edemeyen, sınır ilçelerimizde başlattığı kalkışma teşebbüsü hüsranla sonuçlanan, bölge halkından yüz bulamayan örgüt, rastgele saldırılarıyla son ve en ahlaksız kozunu oynuyor. Gerekli tedbirlerin süratle alınmasıyla bu oyunu da boşa çıkaracağız. Bombalarla canımızı yakıyor olabilirler, ama biz onları tamamen imha ederek şehitlerimize, gazilerimize, yakınlarına karşı mahcup olmayacağız. Nereye kaçarsanız kaçın sizi askerimiz bulup çıkartacak gereğini yapacak. Kandil’e mi gidiyorsunuz, orada da güvenlik güçlerimiz arkanızda. Çünkü bu şehitlerin bedelini ödeyeceksiniz, bunun lamı cimi yok. Paralel devlet falan yok. Türkiye Cumhuriyeti var.”
PARTİLER VE MİLLET EL ELE VERSİN
“Mecliste temsil edilen partilerden, yaşanan bu tarihi dönemin hassasiyetine uygun şekilde, siyasi rekabeti bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini istiyorum. Bugün mecliste yıllardır uğraştığımız ama bir türlü gerçekleştirmeyi başaramadığımız o büyük mutabakatı milletimize ve tüm dünyaya göstermenin tam zamanıdır. Türkiye’nin bugün hükümet kurulabilmesi için koalisyona ihtiyacı bulunmuyor, ama dayanışmaya ihtiyacı bulunuyor. Gelin bu büyük mutabakatı, büyük birlikteliği hemen şimdi sağlayalım, canımıza ve istikbalimize kast edenlerin üzerine hep birlikte gidelim. Teröre karşı ‘millet koalisyonuna’ ihtiyacımız var. Bugün karşımızda iki taraf vardır: Bir yanda masum insanların hayatına kast eden teröristler, diğer yanda ise güvenlik ve adalet bekleyen 79 milyon vatandaşımız.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...